תיק פלילי: התקשרתי למשטרה 5 פעמים ודיווחתי לשווא על מקורות רעש שונים

  • משמעות רישום משטרתי
    יניב דוד | 31/10/2018 08:35

    שלום, קיבלתי דוח על רעש ובאופן שטותי רציתי ״לנקום״ בשוטר אז התקשרתי למשטרה 5 פעמים לדווח על מקורות רעש שונים כדי לטרטר אותם. ברור שאני מבין שזו טעות ושהיה מוטב אילו לא עשיתי את זה. בשורה התחתונה עוכבתי לתחנה שהיתי בה שעתיים ונפתח לי תיק פלילי וחקירה כמובן. הודיתי והבעתי חרטה במיוחס. עיכבו לי את הפלאפון למשך הלילה ובבוקר החזירו לי אותו. שאלותיי: 1. מה יקרה בתיק? החוקר אמר שזה כנראה יילך להסדר מותנה אבל מה ההבדל בין הסדר מותנה לבין סגירת תיק מחוסר עניין לציבור? 2. אני צפוי להתחיל התמחות במשפטים בעוד כשנה האם יש חשש שהדבר שקרה יגרום לי לא להתמחות (כבר התקבלתי להתמחות)? ודבר אחרון, איך אני אמור לעקוב אחרי התיק בענייני? תודה רבה!! אגב, החקירה הייתה על הטרדה והתחזות לאדם אחר

    • תיק פלילי: התקשרתי למשטרה 5 פעמים ודיווחתי לשווא על מקורות רעש שונים
      עו"ד ירון שבס | 31/10/2018 23:09

      יניב שלום,

      צר לי על הדברים שאתה מספר.

      ולגופו של עניין:

      1. אף אחד אינו נביא ולא ניתן לומר איך יסתיים התיק. מקווה בשבילך שלא יוגש כתב אישום. ובכל מקרה סגירת התיק היא האופציה הטובה ביותר במקרה שלך.

      2. לעניין הסדר מותנה- זה הליך מחוץ לבית המשפט בין רשויות התביעה לבין החשוד בו לא מוגש כתב אישום ולפיכך אינך מורשע. במילים אחרות אני מניח כי לא יהווה מכשיל לתחילת ההתמחות. מקל וחומר שתיק משטרתי סגור גם כן לא יהווה מכשול.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il