חובות לטובת חברה בע"מ ושינוי כתובת

  • איך למנוע עיקולים בגלל חוב של שכן?
    אמיר | 29/10/2018 00:40

    אני גר בבית דו משפחתי ולשתי הדירות אותו מספר בית. השכן הקודם עבר דירה לפני שנתיים אבל לא העביר את הכתובת של החברות בע"מ שלו. הן נשארו רשומות כרן ויש להן חובות לרשות המיסים.
    בגלל שזאת אותה הכתובת הגיעו אלי ולשכן החדש שנכנס במקומו אזהרות בקשר לחובות של החברות. פניתי לרשות המיסים בע"פ ובכתב ומסרתי להם את הכתובת החדשה של השכן שעזב (בעל החברות) אבל הם פועלים לפי כתובת החברות והיפנו אותי לרדשם החברות. רשם החברות מצידו לא יכול לעדכן את הכתובת בלי פנייה מצד הבעלים של החברות - השכן הקודם שצוחק על כולם.
    עכשיו ההודעות הגיעו לשלב של אזהרות מעיקולים מצד ההוצאה לפועל, והשכן החדש ואני חוששים שיפרצו ויעקלו למישהו מאיתנו מתי שלא נהיה בבית.

    מה עושים? איך ניתן לסדר את זה ברשות המיסים, בהוצאה לפועל וברשם החבברות, כך שלא נצטרך לחשוש שוב מעיקולים? והאם פניה מתועדת לשכן הקודם בבקשה שיעביר את כתובת החברות תאפשר לתבוע אותו במידה ויהיה עיקול או שאנחנו נהיה תקועים עם לתבוע את החברות בע"מ שממילא בחובות ופשוט יפשטו רגל?
    תודה

    • חובות לטובת חברה בע"מ ושינוי כתובת
      עו"ד אריאל שוורץ | 30/10/2018 19:06

      אמיר שלום,

      עליכם לנקוט בהליך של תביעה לסעד הצהרתי (המרצת פתיחה) בבית המשפט השלום במסגרתו בית המשפט יקבע כי החברה כבר אינה פעילה בכתובת המגורים המצויינת.
      על פניו אין חשש כי הליכי הוצל"פ ינקטו באופן אישי נגדכם שכן החברה הינה החייבת בתיקי ההוצל"פ והיא הינה ישות משפטית שרק ממנה נתן לגבות את החוב ולא מאנשים פרטיים.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      פנחס ספיר 8, נס ציונה
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com