האם ניתן לתבוע עקב אי ביטול עסקה כמו שצריך?

  • סירוב לבטל עיסקה
    אבי | 28/10/2018 20:45

    קניתי מכונת כביסה מאתר קניות באינטרנט, ביטלתי את ההזמנה במועד, ואושר לי במוקד שהזמנה מבוטלת סופית.
    למרות הכל, בסוף המוצר הגיע אלי  [הכנסתי את זה כי היה באותו יום אמור להגיע המכונה שהזמנתי בסוף]
    מאז הם סירבו לזכות אותי עד שיאספו את המוצר..
    מדובר על יחידה 20 מ"ר שאני משכיר, כך שממש זה הפריע לשוכר. אעפ"כ הם אמרו לי שאין מה לעשות ושאני יחכה עד יום ראשון [3 ימים אחרי ההגעה] ואז יאספו. בצר לי כבן ערובה המתנתי...אבל בפועל לא הגיעו לאסוף, חיכיתי המון זמן כבן ערובה..הם לא ענו לי למיילים וכד'. אחרי זמן שהייתי חייב לפנות [והודעתי להם את זה ולא קיבלתי מענה] מכרתי את זה ביד 2...
    בפועל כעת הם לא מוכנים לזכות אותי, הודעתי להם שאני לא מחסן, ובפועל מגיע לי זיכוי, כי אני לא הזמנתי את המוצר ולא הייתי אמור לאחסן על חשבוני אחרי שחיכתי שבוע וחצי...

    האם אני צודק? אני יכול לתבוע בתביעה קטנה? כמה אני יכול לתבוע [המכונה עלתה 700, אבל העגמ"נ וכל ההתעסקות עם זה גזלו לי כוחות וזמן]

    • האם ניתן לתבוע עקב אי ביטול עסקה כמו שצריך?
      עו"ד אבי קיסוס | 30/10/2018 22:56

      לא ניתן לתת מענה משפטי למקרה קונקרטי מעל גבי הפורום. ברמת העיקרון יש להוציא מכתב התראה לחברה שעליהם לאסוף את המוצר ולזכות וככל שזה לא יקרה לנקוט באמצעים כל שהם.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il