שיקום מקצועי ואובדן כושר עבודה

  • סל שיקום- שיקום מקצועי
    ניבר | 27/10/2018 16:16

    שלום, אני כלכלנית,בשנות החמישים לחיי.
    פוטרתי ממקומות עבודה רבים בשל הפרעה נפשית וכיום איני עובדת.
    מאחר והייתה לי פוליסת  אובדן כושר עבודה עיסוקית / מקצועית, הפעלתי אותה.
    חברת ביטוח הכירה באכ"ע מלא ומשלמת תגמולי ביטוח. אני סובלת מבדידות ושיעמום ולכן אני רוצה לפנות לקבל סל שיקום כדי שתהיה לי מסגרת חברתית.
    אני חוששת שבמסגרת סל שיקום יפנו אותי לשיקום מקצועי ואז אעבוד תקופה מסוימת ושוב יפטרו אותי.
    במקביל לכך, חברת הביטוח תקבל דיווח על כך שעבדתי , היא תטען שאני מסוגלת לעבוד, ותפסיק לשלם לי תגמולי אכ"ע לצמיתות.
    בסופו של דבר , אצא קרחת מכאן ומכאן.
    מה עושים?
    תודה, ניבר

    • שיקום מקצועי ואובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 30/10/2018 18:54

      ערב טוב,

      עצם העובדה שתעברי שיקום לא תפגע בהכרח באובדן כושר עבודה שלך (אלא אם למשל תלמדי לימודים מלאים ואז עשויים לטעון שאת יכולה לעבוד לפחות חלקית). אם לאחר השיקום תתחילי לעבוד, אכן יש סיכוי שזה יפגע באובדן כושר עבודה שלך.

      אני מסכים שקיימת בעיתיות ועלייך להחליט האם לבחור לנסות ולשקם את מקצועך ואז קיים סיכוי לפגיעה באובדן כושר עבודה, או לוותר על כך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il