פרסומים ברשתות חברתיות

  • שאלה בענייני זכויות יוצרים באינטרנט
    א. | 21/10/2018 08:58

    האם למי שכותב הודעות בפורומים באינטרנט, או באתרים כגון ויקיפדיה או פייסבוק, יש זכויות יוצרים על ההודעות שלו? והאם הוא מוותר עליהן בעצם פרסום ההודעות באתר? והאם הוא מוותר עליהן לכל החיים? למשל, אם אני פרסמתי הודעות בפורומים באינטרנט או בויקיפדיה, או בפייסבוק, האם לבעלי האתרים ולויקיפדיה ופייסבוק יש זכות לפרסם את ההודעות האלה לכל החיים? למשל יש הודעות שפרסמתי באתרים כאלה לפני שנים, לפעמים לפני 10 שנים ויותר, לפעמים לפני 5 שנים ולפעמים לפני שנתיים, וההודעות האלה עדיין מופיעות שם למרות שביקשתי למחוק אותן לפני שנים. חלק מההודעות נמחקו חלקית אבל עדיין מופיעות שנים אחר-כך בתוצאות החיפוש, וחלק הועתקו ופורסמו באותם אתרים (למשל, פייסבוק) על-ידי אנשים אחרים. בחלק מההודעות יש מידע פרטי, רפואי או מידע אישי אחר שאני לא רוצה שיתפרסם (למשל, באחד הפורומים יש המון מידע רפואי ואישי עליי, הטרדות מיניות שעברתי וכדומה). כשפרסמתי את ההודעות לא ידעתי שהן יופיעו שם לכל החיים. האם יש לי אפשרות לתבוע את בעלי האתרים עבור הפרת זכויות יוצרים ו/או הפרת הפרטיות? למרות שבמקור אני פרסמתי את ההודעות באותם אתרים? האם הם מחוייבים להסיר את ההודעות לאחר שביקשתי זאת? ואם הם לא הסירו, האם אני זכאי לתבוע על פיצויים? ואם כן, על איזה סכום ובאיזה בית משפט? ובגין איזה חוק? הפרת זכויות יוצרים, הפרת הפרטיות או שתיהן?

    • פרסומים ברשתות חברתיות
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/10/2018 17:26

      שלום רב,

      האחריות היא עליך לבחון את תקנון האתר לפני שאתה מפרסם בו דברים. בכל מקרה, לא בכל טקסט יש זכות יוצרים (הדבר תלוי במידת היצירתיות וההשקעה שיש בטקסט ובשאלת מקוריותו) וקשה לטעון לפרטיות על פרטים שפורסמו מיוזמתך ברשות הרבים. יחד עם זאת במקרים מסוימים יתכן וניתן לפעול להסרת החומר או לפחות לנסות.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il