הכול בדיי שמים

  • שאלה בנוגע לאיתור שוכר לדירה
    אושר | 14/09/2018 13:59

    שלום רב,

    יש בבעלותי דירה אשר אני מעוניינת להשכיר אותה,יש לציין כי אני מפרסמת אותה זמן רב יחסית ,כ3 חודשים. לאחרונה בא אליי זוג+ילד אשר הביעו את נכונותם להשכיר ממני את הדירה. כאשר הצגתי את התנאים והתשלומים שקשורים לדירה כגון: ארנונה,וועד בית,חשמל,מים,צ'ק בנקאי,-שהוא צ'ק מזומן,בקשה לראות תלושי שכר,וטלפון של המשכיר דירה הנוכחי שבו הזוג מתגורר נאמר לי בפעם ה-1 ע"י הגבר:"לא בא לו לשלם וועד בית,כי המחיר הינו גבוהה מידי".בפעם ה-2 כאשר הוא שוחח איתי הוא טען באוזניי "שהגזמתי שבזה שאני מבקשת ממנו את הצ'ק הבנקאי,טלפון של משכיר הדירה,ותלושי שכר". כמו כן הטון דיבור של אותו גבר היה אגרסיבי מידי,חשתי אי נוחות מסוימת במהלך השיחה. שאלתי היא: 1.הייתי רוצה לדעת האם יש דרך אחרת אולי יותר קלה לבקש ביטחונות לדירה למקרה שלא משלמים שכר דירה,חשבונות,נגרם נזק לדירה?2.האם זה ראוי בשלב זה להתנהגות שכזאת מצידו,ולהמשיך איתו הלאה לשלב של הסכם שכירות?

    אשמח לתשובה ולהמלצות בעניין.

    תודה.

    • הכול בדיי שמים
      קרמר יעקב | 14/09/2018 15:01

      מכאן לא ניתן לדעת איך יראה העתיד . אין מה לייעץ . אני משכיר ללא ביטחונות והכול קשורה . אבל זה לא אומר כלום
      בהצלחה

      • תודה מר קרמר
        אושר | 14/09/2018 15:45

        תודה,מר קרמר על התשובה,דבר ראשון : * והכל כשורה,ולא
         "הכול קשורה".

        אך בכל זאת אשמח וארצה לשמוע חוות דעת של עו"ד בתחום.

         תודה.

      • תודה מר קרמר
        אושר | 14/09/2018 15:46

        תודה,מר קרמר על התשובה,
        דבר ראשון : * והכל כשורה,ולא "הכול קשורה".
        אך בכל זאת אשמח וארצה לשמוע חוות דעת של עו"ד בתחום.

         תודה.

        • גם העורך דין
          קרמר יעקב | 14/09/2018 16:04

          יכתוב לך דברים דומים. שוכר דירה זה מזל . רצוי שוכרים מבוגרים . אז הסיכוי שלא יהיו בעיות

          • שוב תודה
            אושר | 14/09/2018 16:18

            שוב תודה על העצות,אבל ארצה לשמוע את חוות דעתו בעניין. אז לשם כך בוא נחכה לשמוע את עמדתו בעניין.

    • בחירת שוכר לדירה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 16/09/2018 13:38

      שלום רב אושר,

      את עומדת להפקיד בידי השוכר נכס רב ערך. מכאן החשיבות בבירור זהותו של השוכר, האמצעים הכספיים העומדים לרשותו וההקפדה על בטוחות.

      מרבית שוכרי הדירות מבינים זאת.אם עו"ד ינהל את עניין ההשכרה והמו"מ על תנאי החוזה עבורך הדבר יקל עלייך.

      כמשכירה עליך לבחור את השוכרים איתם את חשה בנוח ואינך חשה מאויימת על ידיהם, שכן מדובר במערכת חוזית לתקופה משמעותית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה רבה על חידוד הדברים
        אושר | 16/09/2018 17:54

        בראש ובראשונה תודה רבה עו"ד עתני,על המענה המהיר,ההסברים והטיפים שנתת לי.

        שתהיה שנה טובה וגמר חתימה טובה.