הבנק הציע להשקיע בקרן כספית - מה זה ?

  • קרן כספית
    איתי רחימיאן | 11/09/2018 22:44

    שלום רב.
    מהי קרן כספית?  שבוע שעבר הייתי בבנק עכשיו אני משקיע במניות מוכר וקונה. הבנקאי המליץ לי להשקיע בקרן כספית לא הבנתי מה זה אומר. להלן פרטי השיחה: הומלץ חלוקה לאפיקים והסטה למניות תוך שמירה על סולדיות התיק ואחזקת קרן כספית בשילוב מניות בפיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי ומכירת קרן עם עד 10% מניות בדירוג ותשוקה נמוכים וקניית קרן דומה בדירוג ותשואה  גבוהים עם ירידה בסיכון הכולל בתיק של כ14% בסביבת ריבית אפסית בארץ(0.1%) שלא צפויה להשתנות עד סוף השנה ואינפלציה נמוכה (צפי 1.6% בשנה הקרובה)

    • הבנק הציע להשקיע בקרן כספית - מה זה ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 11/09/2018 23:52

      שלום רב,

      קרן כספית היא קרן נאמנות המשקיעה באפיקים סולידיים לטווח קצר. הקרנות הכספיות הן בעלות רמת הסיכון הנמוכה ביותר מבין כל קרנות הנאמנות.

      על פי הגדרת החוק, קרן כספית משקיעה באפיקים הבאים:]מלווה קצר מועד (מק"ם)פיקדונות בנקאיים (פק"ם) לתקופה של עד 30 יוםניירות ערך מסחריים שקליים לא סחירים בדירוג A-1 ומעלה לטווח של עד 30 יום. אם הנייר נושא ריבית משתנה, הטווח המותר הוא עד 90 יום.איגרות חוב (אג"ח) שקליות סחירות בדירוג AA ומעלה לטווח של עד שנהאג"ח שקליות סחירות בדירוג AA ומעלה בריבית משתנהאג"ח שקליות סחירות בדירוג AA ומעלה הניתנות לפדיון מוקדם כל 6 חודשים או פחות מזומנים

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il