הסכם שכירות - דגשים ונקודות חשובות

  • חיבור לגז
    בלה תורג'מן | 18/08/2018 14:31

    שלום רב
    אנחנו זוג צעיר עם תינוק ונכנסים בעוד כשבוע לדירה שכורה וזו פעם ראשונה שאני שוכרים דירה..ויש לנו כמה סוגיות:
    הדירה היא ללא חיבור לגז לדבריו של השוכר הוא לא מחוייב לתת לנו דירה עם חיבור לגז(דבר שלא מצויין בחוזה) ואמר כי החיבור חל עלינו (מדובר על כ880 שח) והוא מוכן לעשות לנו "טובה" ולקחת חלק בתשלום..האם על פי החוק חיבור הגז חלה על השוכר או המשכיר?
    כמו כן נדרשנו על ידו לעשות ביטוח לדירה של צד ג' מבנה דירה ונזקי צנרת(דבר שמצויין בחוזה)..האם זו חובה שחלה עלינו אן על המשכיר?
    ובנוסף לכל זה שילמנו למתווך 2800 שח וראיתי פסקה של בית משפט כי עלות מתווך זה על המשכיר עצמו ולא על השוכר?
    האם זה נכון ? ואם כן נוכל לדרוש את כספנו חזרה?
    הרגשתנו האישית היא מכיוון שאנחנו צעירים וחסרי ניסיון וידע אז השוכר מנצל זאת.
    אשמח לקבל תשובות מפורטות ואם יש פסקות בנושא שנוכל להציג בפני השוכר?
    אודה מאוד
    בברכה
    בלה תורג'מן

    • הסכם שכירות - דגשים ונקודות חשובות
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/08/2018 23:05

      היי בלה,

      חבל שאינם מיוצגים בעסקה על ידי עורך דין אשר מטרתו לשמור על האינטרסים שלכם.

      1. אין חובה לחבר לגז.

      דירה אינה נחשבת ראויה למגורים באחד מן המקרים הבאים:

      דירה אינה ראויה למגורים אם מתקיים בה אחד מאלה:(1)      היא אינה כוללת מערכת ניקוז, לרבות מערכת לסילוק סדיר של שפכים ודלוחין;(2)      היא אינה כוללת מערכת חשמל או מערכת תאורה;(3)      אין בה פתחי אוורור ותאורה טבעית וכן דלתות וחלונות לסגירת פתחים אלה, ובכלל זה דלת כניסה ראשית בעלת אמצעי נעילה;(4)      היא אינה כוללת מערכת להספקת מי שתייה;(5)      היא אינה כוללת מחיצה בין השירותים ובין הדירה;(6)      יש בה סיכון בלתי-סביר לבטיחות השוכר או לבריאותו.

      2.ביטוח לדירה צד שלישי - אין חובה חוקית אלא אם התחייבתם בהסכם. לפי החוק ביטוח מבנה חל על המשכיר, אולם יש הבדל בין ביטוח צד שלישי לביטוח מבנה.

      3. אם המתווך פעל מטעם המשכיר החובה לשלם את שכר טרחתו חלה על המשכיר. כך נקבע בחוק השכירות החדש.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com