ביטול הסכם שכירות בעקבות ליקויים

  • תיקונים בדירה מושכרת
    מיכל | 06/08/2018 15:59

    באמצע יולי השנה חתמתי על חוזה שכירות בדירה חדשה. ישנם ליקויים שצריך לתקן בדירה שנכנסתי אליה. יום לאחר החתימה שלחתי לחברת התיווך תמונות של הליקויים-רטיבות, שלט מזגן שלא פועל (לא ניתן להפעיל ידנית את המזגן) ואור בחדר מדרגות שלא עובד וביקשתי לתקן.

    עד היום תוקן רק השלט של המזגן. הזכרתי שוב לחברת התיווך לפני כשבוע וחצי לתקן ולדבריהם בעלי המקצוע בחופש ויש לחכות עוד מס' ימים לפחות. הבטיחו להשתדל לתקן עוד השבוע.

    בחוזה אין התייחסות לתיקון ליקויים בזמן סביר. זמן סביר הוא למיטב ידיעתי פחות מ-3 שבועות. האם אני יכולה להודיע על יציאה מהדירה, עקב הפרת חוזה (אי תיקון הליקויים בזמן סביר) למרות שאין בחוזה סעיף כזה? תודה רבה

    • ביטול הסכם שכירות בעקבות ליקויים
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/08/2018 17:30

      היי מיכל,

      מציע לפנות בשלב ראשון במכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי באמצעות עורך דין ולהקציב 48 שעות לתיקונים תוך שמירה על הזכות לבטל את ההסכם עקב הפרה יסודית.

      ליקויים אכן חייבים להיות מטופלים תוך זמן סביר.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com