תביעת ביטוח בסדר דין מקוצר

  • האם כדאי לעבור לתביעה בסדר דין מקוצר ?
    ניבר | 18/07/2018 16:06

    שלום,לפני שנתיים הגשתי תביעה נגד חברת ביטוח בנושא אובדן כושר עבודה.
    התיק לא מתקדם, חברת הביטוח גוררת רגליים כל פעם יש תירוץ אחר.
    על רקע זה השופט הציע לעורכת הדין שלי לעבור לסדר דין מקוצר.
    מה אני אמורה להבין מזה?
    באילו מקרים שופט מציע כזה דבר לתובע?
    תודה, ניבר

    שוחחתי עם עורכת הדין שלי אבל אשמח לדיעה נוספת.

    • תביעת ביטוח בסדר דין מקוצר
      עו"ד גיל קראוס | 18/07/2018 16:39

      צהריים טובים,

      לא ברור לי מדוע הציע השופט את ההצעה, זאת מבלי להכיר את התיק.

      כעיקרון סדר דין מקוצר הוא מהיר יותר ונועד למקרים שבהם הסכומים ידועים וברורים.

      יכול להיות שהוא מבקש להפעיל לחץ על חברת הביטוח.

      יש לעיין בתיק ולהבין את כל העובדות על מנת לשקול את הנימוקים להצעת השופט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • עו"ד קראוס שלום תודה שענית.. רשמת
        ניבר | 18/07/2018 16:56

        שהשופט אינו מכיר את התיק..
        התביעה הוגשה לפני שנתיים היו כבר מספר דיונים אצל השופט וגם הוגשה חוות דעת מצד התובע (אני) כך שהוא מכיר את התיק היטב..
        הסכומים שהחברה לא שילמה, נובעים מכך שיש חילוקי דיעות ביני לבין חברת הביטוח לגבי מועד אירוע הביטוח.. האם ניתן להריע את מועד אירוע הביטוח בסדר דין מקוצר?
        תודה!

        • סדר דין מקוצר
          עו"ד גיל קראוס | 18/07/2018 17:02

          כוונתי הייתה שאני לא מכיר את התיק ולכן לא יודע להגיד בוודאות מדוע הועלתה ההצעה להעביר לסדר דין מקוצר.

          לדעתי, מבלי להכיר את התיק כאמור, מבחינתך זה יכול להיות רק לטובה ואין סיבה לא להסכים לכך.

          אין מניעה להכריע לגבי מועד האירוע במסגרת סדר דין מקוצר.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il