פוליסות ביטוח לתושב ארעי

  • פוליסת ביטוח כעובד זר וכתושב ארעי
    ל.ל | 14/07/2018 08:57

    שלום לכם, אשמח לעזרה. כ3 שנים הייתי תייר עם אישור עבודה (ויזה ב1), כלומר, עובד זר שאינו אזרח ישראלי. במהלך תקופה זו המעסיק לא היה יכול לפתוח קרן פנסיה ולכן פתח עבורי דרך סוכן ביטוח ,בחברת  כלל פוליסת ביטוח "פרופיל הדור החדש עוגן". רשום בפוליסה כי התכנית מיועדת לפרט, שוטף אישי קצבה ואינה מאושרת כקופת גמל  ותום תקופת הביטוח הוא 2057 , ככל הנראה זו תכנית חסכון כלשהי. לאחרונה קיבלתי ת"ז ואני תושב ארעי (א5) והחלו להפקיד לי כפסים לטובת קרן פנסיה בחברה אחרת. שתי שאלות: 1.     לטענת המעסיק וסוכנות הביטוח אני לא יכול למשוך את הכספים שצברתי עד פתיחת קרן הפנסיה. מדוע? 2.     כעת כאזרח ישראל, אני משלם המון לחברה בה פתחו לי קרן פנסיה. סוכן הביטוח טען שחברות ביטוח לא אוהבות לפתוח קרן פנסיה לתושבים ארעיים, א5.  האם זה נכון? האם יש באפשרותי לבחור בקרן פנסיה מוזלת ?

    • פוליסות ביטוח לתושב ארעי
      עו"ד גיל קראוס | 16/07/2018 16:28

      צהריים טובים,

      מדובר בשאלות שאינן משפטיות ומצויות בתחום ההתמחות של סוכני ביטוח.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il