סרבנות של שכנה

  • סרבנות של שכנה
    נאווה | 07/07/2018 10:46

    שלום,

    אנחנו 10 דירות בבניין. שתי דירות שייכות לאחת השכנות. כולנו מסכימים לעשות תמ"א (של הריסה) חוץ ממנה.

    היא טוענת שאם יחייבו אותה לעשות תמ"א אז היא תהיה חייבת לשלם הרבה כסף למס שבח (בדקנו וזה נכון) כי מי שיש לו 2 דירות בבניין - אין לו פטור.
    הבעייה היא שהיזם אומר שאם יסכים לשלם את  המס שבח שלה  - הוא יאלץ להפחית מהשטח שיתן לנו.
    האם הסרבנות שלה תימצא מוצדקת? ולמה שנסכים אנחנו להפחית משטח הדירות שלנו? מה אנחנו אשמים שהיא חייבת באופן פרטי במס שבח ? אם היזם ישלם במקומה את המס - האם אין כאן בעצם תשלום שהיא מקבלת על חשבוננו ?

    תודה,

    נאווה

    • סרבנות של שכנה
      עו"ד אילן הלוי | 10/07/2018 09:11

      נאוה שלום!

      אכן החוק פוטר ממס שבח רק דירה אחת בבנין. יחד עם זאת בדר"כ לא מדובר על סכום גדול והיזם לוקח אותו על עצמו בלי להפחית שטחים.

      אני ממליץ לנסות ולקבל אומדן לגבי סכום המס הצפוי. כרגע נראה שאין לכם כל ידיעה אם מדובר על 1,000 ש"ח או על 100,000 ש"ח או יותר. הסכום חשוב לפתרון. לגבי היזם - אני מבין שאתם מנהלים מו"מ עם יזם אחד ויתכן ובשל כך הוא מרגיש חזק מולכם. מציע לנסות והלגיד לו שאלו תנאי העיסקה ועליו לקחת את החיוב עליו ללא הפחתה בשטחים.

      לגבי אותה דיירת - אני מניח כי היא לא  תחתום על ההסכם ללא הסדר מולה. אם יש לה שתי דירות מתוך 10 אז היא כבר 20% מבעלי הדירות. יש לזכור שעליכם להגיע לרוב של 80% מבעלי הדירות המחזיקים 80% מהרכוש המשותף. כך שרצוי ליזם להגיע מולה להסדר. במידה ויהיה לכם רוב והיא לא תחתום  - אני לא יודע להגיד מה המפקחת תחליט. אני מניח כי היא לא תעצור בגלל זה את הפרויקט ותנסה להגיע לפתרון מוסכם טרם החלטה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com