תמ"א 38/2 הריסה ובניה לדירה משופצ

  • פינוי בינוי לדירה שעברה שיפוץ קומפלט
    נאור שמואלי | 03/07/2018 13:08

    למנהלי הפורום שלום ,רכשתי דירה יד 2 קומה 4 ללא מעלית 3 חדרים בגודל 70 מטר.
    החלטתי לשפץ אותה קומפלט תשתיות חשמל אינסטלציה שבירה וחידוש קירות ותקרות ברמת גימור גבוהה.
    עלות השיפוץ מסתכמת בכ-200K.כיום לאחר שנה רוצים לבצע פינוי בינוי לבניין ואני כמובן מתנגד כי שיפצתי את הדירה ממיטב כספי בצורה שמתאימה לי ביותר ללא פשרות על דבר, ואני לא מעוניין שכל הדבר יזה יילך לאבדון 200K זמן שבוזבז כדי להגיע לשיפוץ הטוב ביותר.
    יחד עם זאת כמובן אני לא אתנגד לביצוע תמ"א 38/1 אשר אינה דורשת הריסה ובניה אלא רק חידוש מבנה תוספת מעלית מרפסת וחדר מבלי לפגוע בכל השיפוץ שלי.
    בנוסף כמובן עבור פיצוי כספי הולם על השיפוץ שבצעתי אני מוכן לשקול להסכים אלא אם העסקה תהיה אכן כדאית לי כלכלית.
    האם אני מוגדר דייר סרבן והאם אני נמצא באיזה שהו סיכון אני לא משפטן ולא קרוב לתחום אפילו אבל לא נראה לי הגיוני שיכולים לבוא אנשים ולהכריח אותי לזרוק לפח את כל מה שבניתי ממיטב כספי.תודה רבה לעונים הסוגיה הזו ממש מלחיצה אותי.

    • תמ"א 38/2 הריסה ובניה לדירה משופצ
      עו"ד אילן הלוי | 03/07/2018 13:26

      נאור שלום!

      אני מבין את ההרגשה אבל אתה צריך לדעתי להסתכל לטווח ארוך יותר. פרויקט של הריסה ובניה חדשה הוא פרויקט טוב יותר גם לך. אתה תקבל דירה חדשה לגמרי עם מעלית (שאין לך היום) וחניה (יש?) והכל בתכנון נכון. אחת הבעיות של תמ"א 38/1 היא שהוספת ממ"ד אינה תואמת בדר"כ את התכנון הנוכחי של הדירה כך שהתוספת אולי קיימת בשטח אבל היא לא פונקציונאלית.

      לכן לא כדאי לך לדעתי להתנגד לפרויקט כזה אתה רק תזיק לעצמך. הטרוניה שלך היא שבעצם ה- 200 אלף ש"ח שהשקעת הולכים לזבל. אז קודם כל - עד שההסכם יחתם ועד שיהיה היתר בניה יקח בערך עוד 3 שנים של הנאה מהדירה המשופצת. מעבר לכך אפשר לייצר "פיצוי" עבורך כמו - מפרט משופר יותר, זכות בחירה ראשונה של חניה/מחסן ועוד פתרונות יצירתיים.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com