הערת אזהרה בתמ"א

  • הערת אזהרה בתמ"א 38 הריסה וייפויי כוח
    כרמינה סטטס | 21/06/2018 15:55

    איזה מספור יופיע בנסח טאבו  להערת אזהרה הרשומה לטובת היזם ?.

    האם לכל עסקת מקרקעין יש מספור שונה ?.

    האם עו"ד של הדיירים שניגש לרשום הערת אזהרה לטובת היזם מתחייב להראות ייפויי כוח בפני הרשם?.

    ואילו ייפויי כוח הוא מתחייב להראות בפני הרשם ?

    תודה רבה

    • הערת אזהרה בתמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 24/06/2018 11:15

      כרמינה שלום רב!

      לכל פעולה שמתבצעת בטאבו (כמו - רישום הערת אזהרה, מכר וכו') יש מספר פעולה שמורכב מספרור שוטף מתחילת השנה + השנה. למשל שטר מספר 12345/2018.

      כל מסמך שנחתם לא על ידי צד לו אלא על ידי מי מטעמו מחייבת הצגת יפוי כוח מבעל הזכות למיופה הכוח.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • הערת אזהרה מכוח הסכם תמ"א
        כרמינה | 24/06/2018 13:55

        16 תת חלקות בבניין חתמו על הסכם תמ"א (16 מתוך 17 תת חלקות)  ורק אדון כהן לא רצה לחתום עם חברה בע"ם להסכם תמ"א .
        החתימות של ה 16 דיירים היו במשרדו של עו"ד המייצג דיירים .  אז איזה עו"ד מבין השניים (עו"ד דיירים או עו"ד יזם) יתיצב בפני הרשם לרישום הערת אזהרה לטובת היזם?
        והאם יספיק לרשם רק הצגת הסכם התמ"א החתום עם הנספחים (ייפויי כוח )הנלווים  להסכם ?. או שהרשם ידרוש עוד 16 ייפויי כוח חתומים מלבד אלו שבהסכם התמ"א?.

        האם אותה הערת אזהרה יכולה לתת חוקיות ליזם לטרפד את רישום זכויותיו של מר כהן שלא חתם על הסכם התמ"א

        בהנחה שהדייר ה17 ,מר כהן , לא פוגע בזכויותיהם הקנייניות  של אלו שחתמו על ההסכם   ובנוסף ,בקשת ההיתר של היזם הינה בגדר  של בקשה  תהליך ראשוני בלבד,האם תעמוד כל זכות ליזם להתערב ברישום זכויות של מר כהן  שלא חתם על ההסכם?.

        בקיצור הרי הערת אזהרה באה רק למנוע שהדיירים לא יחפשו יזם אחר . האם יש איזה חוקיות ליזם להתערב ברישום זכויות בטאבו של מר כהן ועוד יותר חצוף ,חמור, ולא הוגן, ועוולה שאותו יזם ישתמש באותם ייפויי כוח שבהסכם על מנת להתערב ולטרפד את זכויותיו של מר כהן ???? אני אודה לכם להתיחסותכם .

        • הערת אזהרה מכוח הסכם התמ"א
          עו"ד אילן הלוי | 27/06/2018 08:25

          כרמינה שלום!

          אם מר כהן לא חתם על ההסכם וממילא גם לא נתן יפוי כוח אז לא ניתן לרשום לגביו הערת אזהרה. הערת אזהרה ניתן לרשום רק כלפי מי שחתם על ההסכם.

          בלשכת רישום המקרקעין צריך להציג בקשה חתומה לרישום הערת אזהרה. חתומה על ידי הבעלים או מטעמו באמצעות יפוי הכוח. באמצעות יפוי הכוח יכול לחתום רק מי שכוחו יופה במסמך יפוי הכוח. בדר"כ יפוי הכוח נוקב בשמות כל עורכי הדין המעורבים.

          לא ברור לי למה מר כהן לא רוצה לחתום על ההסכם אבל בשלב זה לפחות לא ניתן לאכוף עליו רישום הערת אזהרה על זכויותיו. יחד עם זאת - בשלב מתקדם יותר של ההליך התכנוני תוגש נגדו תביעה שתתברר בפני המפקח לאכוף עליו את הוראות ההסכם.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • עו"ד דיירים מפקיר דייר ללא צדק לידי עו"ד יזם
            חגי גוטברג | 02/07/2018 23:21

            עו"ד הלוי ראשית תודה . על המשפט הבא:
            "יפוי כוח נוקב בשמות כל עורכי הדין המעורבים"
            עו"ד היזם בעסקת תמ"א הגיש התנגדות לרישום זכויותי משנת 1954 במשרד המשפטים נגדי . לרשום את זכויותי הקיימים משנת 1954 בטאבו .
            1.  ליזם עדיין לא אושר עקרונית בקשה להיתר
            הוא הגיש התנגדות מכוח הערת אזהרה אשר נרשמה לטובת 80% יתר הדיירים .

            לי נראה שעו"ד היזם הסתמך על ייפויי כוח שבהסכם התמ"א ולא הציג שום ייפויי כוח (אקסטרה) מהדיירים .
            בהתנגדות שלו : הוא הגיש התנגדות לרישום שלי "כביכול" ההתנגדות שלו לרישום שלי באה להגן על הדיירים .
             - מכתב ההתנגדות שלו הביא רק טענות אשר באו רק להגן על העסקה של קומבינצית התמ"א של היזם
            - למשל הוא הביא טענה שאם אני ארשום את הפיצול שלי
            אז הוא יצטרך לשלם מס שבח ... בזמן שהדירה שלי נרכשה בשנת 1979 הינה רשומה בטאבו מאז ומס שבח הינו אפסי
            - למשל הוא התנגד שאני אצמיד מרפסת מקורה ברישום
            - בקיצור כל הטענות שלו להתנגדות לרישום שלי היו טפלות . לא הביא שום טענה שהרישום שלי באמת מפריע לעסקה שלו וגם לא הביא שום טענה שהרישום שלי יכול להזיק לדייר כל שהו
            - הוא פשוט מרח כתב התנגדות
             - עו"ד הלוי כותב " יפוי כוח נוקב בשמות כל עורכי הדין המעורבים" .
            אם כך ,ובהנחה שהסתמך על ייפויי כוח מתוך ההסכם התמ"א ,הרי  עו"ד הדיירים הינו מעורב בהסכם התמ"א : הווה אומר שעו"ד הדיירים הוא מועל בתפקידו , כיצד ייתכן שעו"ד הדיירים מאפשר לעו"ד היזם להגיש כתב התנגדות לרישום שלי במשרד המשפטים ?????????.
            אני מבקשת מכם להתערב .ולחוות את דעתכם בכבוד רב .
            אני חושבת שנעשה עימי איצדק מוחלט. אני מחפשת עו"ד שלא מפחד מאף משרד " גדול"  שכזה ומוכן להביא את העניין שלי לצדק .

            שמעתי בחו"ל עו"ד מסוגל לייצג קייס נגד עו"ד (חבר שלו)
            בארץ עו"ד אחד מפחד מהשני ........אז מה יהייה ... עם עורכי דין שמתנהגים בבריונות נגד מסכנים .... שלא ימצאו אפילו עו"ד שייצג את הצדק שלהם .

            • עו"ד דיירים
              עו"ד אילן הלוי | 03/07/2018 13:36

              פאני היקרה!

              למיטב זכרוני את זכית בדיון אצל המפקחת לגבי פיצול הדירות. נכון זה יוצר עוד חיוב במס שבח אצל היזם שכן אין פטור ממס שבח על דירה שניה באותו בנין. אבל זה לא אמור להיות סכום גדול בכל מקרה.
              אני חושב שהרבה עו"ד ישמחו לטפל בענין ואין כל פחד הקשור בכך. זה גם מה שאני ממליץ לעשות. פורום זה אינו מתאים לפתרון הבעיה שלך.

              מאח

              בברכה,

              אילן הלוי, עו"ד
              מנהל פורום תמ"א 38

              שד' שאול המלך 8, ת"א
              נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com