הפסקת התקשרות עם עורך דין

  • יציאה מתביעה
    ינון | 02/07/2018 19:44

    שלום
    שכן החליט לתבוע שכן אחר  על בניה שהוא בנה (קיבל אישור מהעייריה שלא כדין) אנחנו החלטנו להצטרף לתביעת נזיקין איתו
    יש לציין שהלכנו לועדת ערר (רק אני) וקיבלנו את הצעת הועדה אך זה לא מנע מאיתנו לגשת לתביעת נזיקין

    המצב כרגע שאנו מעוניינים לצאת מהתביעה (השכן שהיה איתנו נשאר )

    השכן שאיתו הצטרפנו  שילם לעורך דין וחתם על שכר טירחה (השכן הסכים שלא נשלם שום דבר ) ולפי הבנתי העורך הדין שמייצג אותנו ביקש מהם כסף על העבודה כרגע, ובהמשך אם יהיה החלטת בית משפט לקבל מהנתבע כסף על הניזיקין הוא יגבה עוד 15%

    הודענו לעורך דין שברצוננו למחוק את עצמנו מהתביעה , הוא דורש מאיתנו את ה 15% על הסכום שהוא צריך להוריד מהתביעה  (מדובר על סכום גבוהה מאוד)

    שאלתי היא כזאת
    1. אם לא חתמתי לעורך דין על שום שכר טירחה ,אלא רק יפוי כח שהוא מיצג אותי גם בתביעה האם הוא יכול לדרוש ממני את התשלום? (ושוב אנחנו לא שילמנו שום סכום אלא רק השכן שילם) והוא גם מאיים לתבוע אותי על כך
    2. האם הוא יכול לסרב לי לצאת מהתביעה כל עוד אני לא משלם את מה שהוא ביקש?
    3. האם יש דרך אחרת לצאת מהתביעה ללא יצוג שלו?

    • הפסקת התקשרות עם עורך דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 02/07/2018 20:19

      שלום רב,

      קודם כל, ברור לך שהנסיבות שאתה מציין, מצריכות ייעוץ פרטני, כך שהפורום דנא לא מהווה תחליף לכך.

      לשאלותייך ברמה הכללית:
      1. העובדה שאין הסכם שכר טרחה מעמידה את עורך הדין בעמדה שבמסגרתה הוא צריך להוכיח מי חייב לו, ומה חייבים לו. יחד עם זאת, כדאי שתדע שהעובדה שלא חתמתם על הסכם, לא גורעת מהזכות של עורך הדין לקבל שכר הולם על עבודתו, ככל שהוא יוכיח שאכן עבד בהנחייתכם ו\או פעל בהתאם להסכמות שהיו עמכם, אפילו אם בעל פה.

      2. התשובה היא לא, אין שום קשר בין הנושאים. התיק שייך לך, לא לעורך הדין. סירוב של עורך דין למשוך תביעה שלך, מהווה עבירה אתית לכאורית.

      ככלל, תיאורטית, אתה בעצמך יכול לפנות לבית המשפט ולבקש למחוק את עצמך מהתובענה (יכול ותחוייב כמובן בהוצאות וכיו"ב, אך זהו נושא נפרד, התיק לא בפניי ואינני יכול להתייחס אליו).

      3. ראה תשובתי מעלה.

      בשולי הדברים, ולסיום, שוב הנני אני ממליץ לך לקבל גם ייעוץ פרטני.

      המון בהצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il