הליכים בפני המפקח על הביטוח

  • הלכת אסולין ותקפותה למקרה הבא
    אלמוניות | 02/07/2018 15:12

    קרן פנסיה דחתה בקשה לשלם קצבה  (שהזכות לגביה נקבעה בדיעבד) וששולמה רטרואקטיבית בתוספת ריבית והצמדה כחוק.  במכתב דחייתה היא ציינה כנימוק רק את סעיף עדכון הפנסיה שבתקנון ותו לא.

    על סירובה הוגשה תלונה למפקח על הביטוח, אלא שבמענה לתלונה לפתע קרן הפנסיה נימקה את סירובה לא רק באמצעות סעיף עדכון הפנסיה אלא גם באמצעות חוזר פנסיה מסויים.

    שאלתי היא:
    האם ניתן  לטעון בפני המפקח הביטוח שיש להחיל את הלכת אסולין גם במקרה הנ"ל וכי לאור הלכת אסולין קרן הפנסיה מנועה מלטעון לחוזר פנסיה,  הנעדר ושאין לו זכר במענה הראשון אותו מסרה הקרן למבוטח.
    ובמילים אחרות האם סוריבה של קרן הפנסיה לשלם ריבית והצמדה כחוק מהווה דחיית תביעה כמשמעותה בהלכת אסולין?

    תודה רבה

    • הליכים בפני המפקח על הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 05/07/2018 17:46

      ערב טוב,

      מדובר בשאלה מורכבת שלא ניתן להשיב עליה באופן חד משמעי, במיוחד שמדובר בהליכים בפני המפקח ולא בבית המשפט וכן לאור השאלה באם חוזר קרן הפנסיה הוא חלק מהתקנון או לא

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il