כיצד לפעול: לקוח דורש הפסקת ייצוג – אך טרם שילם שכר טרחה

  • לקוח מבקש להפסיק את ייצוגי אך טרם שילם לי
    הארי | 02/07/2018 12:21

    שלום רב,

    לקוח שלי ביקש שאפסיק לייצג אותו אך הוא עדיין לא שילם לי על עבודתי שכבר נעשתה, מה הדרך הנכונה שאוכל לפעול על מנת להשיג את הכסף ולסיים עמו בצורה יפה?

    • כיצד לפעול: לקוח דורש הפסקת ייצוג – אך טרם שילם שכר טרחה
      עו"ד אדם אשכנזי | 02/07/2018 12:25

      שלום הארי,

      תראה, הדין מאפשר לך לעכב את התיק שלו, רק עלייך להודיע לו על כך לאלתר, ולהגיש תביעה בהקדם (בתוך 3 חודשים). יש לכך כמובן כמה חריגים שלא אדון בהם עתה.

      אף על פי כן, אישית, אני לא בעד לעכב תיקים ללקוחות, כי זה תמיד תמיד תמיד יוצר בעיות.

      מבחינה פרקטית, אם זה לקוח שאתה מכיר, ויודע שיש מאיפה לגבות בעתיד, היית פשוט מגיש תביעה.

      באשר לעיכוב התיק, הייתי נמנע מלעכב את התיק (ירצה מיוזמתו, יבוא וייקח), הייתי מעדכן אותו שבכוונתך לפעול לפי דין על כל המשתמע מכך.

      אני רק מקווה שיש לכם הסכם שכר טרחה.

      אגב, על עיכוב כספי לקוח, אני מציע לך לצפות בראיון שלי בנושא, תחת הקישור הבא: https://www.youtube.com/watch?v=o62_dpbVtiQ

      בהצלחה.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il