אם יש לך צילום של העבירה אם מספר רישוי ברור תוכל

  • נהגת נכנסה לי לנתיב כי הפרעתי לה- מה ניתן לעשות
    לי | 23/06/2018 15:37

    מצלמת הדרך שלי ממשיכה לתעד איזה מגעיל זה לנהוג בארץ.
    אתמול בשעת בוקר נכנסתי לכיכר בעירי. נהגת שדהרה לכיווני מצד ימין, האטה כדי לתת לי זכות קדימה שהגיעה לי. בכל זאת, כדי לתת לה מפלט לעבור (היא הגיעה ממש מהר אבל בלמה ונראה היה שהיא אכן מביאה לי זכות קדימה) נצמדתי לנתיב השמאלי בכיכר כדי שלה יהיה את הימני אם תרצה להמשיך ולעקוף אותי (הדרך שלה ממשיכה מהנתיב הימני). למרות זאת, אחרי הכיכר היא עקפה אותי מימין, ונכנסה לנתיב שלי. האטתי.

    יש לוחית רישוי, נכון לעכשיו אני עוד לא נמצא בארגון שומרי דרך. יש צילום כמובן (וידאו).
    1. האם שליחת הסרטון על גבי דיסק עם תיאור העבירה בכתב, בדואר רשמי למשטרת התנועה, יסייע לתת לה דו"ח?
    2. איך עוד ניתן לנהוג אם בכלל, כדי להביא הנהגת על טעותה ולהחזיר לה?

    • אם יש לך צילום של העבירה אם מספר רישוי ברור תוכל
      חיים | 23/06/2018 16:15

      לצרוב את הסרטון על דיסק ולהגיש תלונת אזרח כנגד הנהג, במידה ויוחלט שיש עבירה הנהג יוזמן לחקירה שבמהלכה יוחלט האם לרשום דוח כנגדו,
      קח בחשבון שאם יבקש להשפט, אתה תוזמן כעד

      • איך מגישים תלונה כזו?
        לי | 24/06/2018 00:49

        כותרת

    • שלום לי?
      יעקבי | 23/06/2018 19:38

      • מה העבירה?
        יעקבי | 23/06/2018 19:57

        שלום לי,
        מדובר במעגל תנועה עם שני נתיבים.
        קיימת בעיה התנהגותית במעגל תנועה רב נתיבי. אין משנה סדורה בנושא. תשאלי גם אצל מורי הנהיגה.
        באשר ל"עקיפה מימין": לא בטוח שמדובר בעקיפה.
        באשר לסטיה שמאלה לנתיב 'שלך': האם היתה סטיה פתאומית? האם היה איתות? האם היתה האטה על מנת לעכבך?
        אין פועלים ממניעים נקמניים. עדיף לזרום הלאה.
        בברכת נהיגה זהירה.

        • לא היה איתות
          לי | 24/06/2018 00:49

          הכניסה לנתיבי הייתה נטו כדי לעקבני.
          האם יש מה לעשות בנדון?

          • לדעתי, לא שווה את המאמץ.
            יעקבי | 24/06/2018 11:42

          • חבל על זמנך ועצבייך, המשטרה לא תעשה דבר
            חיים | 24/06/2018 12:43

            מה עוד שאין אכיפה בנושא איתות

            • אני מוכן לנסות
              לי | 24/06/2018 13:05

              רק תגידו לי איך מגישים תלונה כזו

              • גש לתחנת המשטרה הקרובה עם התיעוד שיש לך
                חיים | 24/06/2018 14:12

                והגש תלונה, תשאל את השוטר שיושב בכניסה.
                נשמח אם תעדכן מה קורה
                אגב, קח בחשבון אפשרות שתוזמן להעיד במידה והנהג יבקש להשפט

                • האם
                  לי | 24/06/2018 16:33

                  1. האם ניתן להגיש התלונה בכל תחנת משטרה בארץ, או רק זו הסמוכה לביתי?
                  2. כמה זמן לוקח התהליך מרגע הגשת התלונה עד שהסיפור נסגר עם דו"ח \ללא כלום?
                  3. במידה והנהג מקבל דו"ח ומשלם אותו\נחקר בלבד- האם אני מקבל עדכון על כך?

                  • אחרי טרטורים הגשתי בתחנה הקרובה לביתי
                    לי | 29/06/2018 19:10

                    לצורך הבהרה- העניין בסיפור הוא כניסתו של אותו רכב לנתיב שלי והאטה כדי לגרום לי להאט גם- חוסר האיתות הינו עניין שולי ביותר כאן. על הדרך יש גם עקיפה מימין ומהירות מופרזת (שאמנם אי אפשר להוכיח חד משמעית, אבל בסרטון רואים בבירור את הדהירה של אותו רכב כשהגיע אל הכיכר).

                    שאלות:
                    1. 2 השאלות ששאלתי בהודעה הקודמת
                    2. במידה ומבצעת העבירה תחליט לא להשפט - האם אקבל עדכון מה קורה עם התלונה? לא קיבלתי אישור להגשתה.
                    3. אם לא, האם אפשר לבדוק סטטוס התלונה?
                    4. במידה וארגיש שלא התייחסו לתלונתי, האם ניתן להגיש התלונה שוב?
                    5. (שאלה תיאורטית)- בהנחה והתלונה לא תניב התייחסות ראויה- האם שימוש בעו"ד למטרה זו תגרום לתוצאות שונות?