תלונה נגד מתווך

  • האם יש כאן עילה לתלונה לרשם המתווכים?
    רועי | 13/06/2018 23:35

    שלום, אני שכרתי דירה דרך חברת תיווך, וכעת חודשיים לפני תום החוזה מודיע לי בעל הבית שהם אינם מחדשים את החוזה ו"הדירה חוזרת לשימושם", הסברתי לבעל הבית שיש לי סעיף "מימוש אופציה" (אינו מותנה בשום תנאי ולא הפרתי את החוזה) אך הוא בשלו. מסרתי לו שאבדוק את הנושא וכך עשיתי.

    התקשרתי להתייעץ עם אותו מתווך שתיווך לי את הדירה, ממש לא יעוץ משפטי אלא עצה, והוא מסר לי בטלפון ש"אין לי מה לעשות" למרות המימוש אופציה, מה שהיה נראה לי תמוה. עוד אמר המתווך שבעל הדירה יכול לפנות אותי תוך 3 חודשים כי יש חוק במדינת ישראל. 2 הדברים האלה מאוד הפתיעו אותי ובדקתי אותם לעומק לאחר מכן.

    לאחר בירורים בנושא, כולל ייעוץ עם עו"ד מול כל החוזה הבנתי שהצדק עמי אך נותרתי המום מדברי המתווך. פניתי במכתב לחברת התיווך שמפרט את כל ההתקשרות הזו עם המתווך ודורש את תגובתם לכך (אפילו התנצלות או הסבר היה יכול להיות מספק) שמתווך שלהם לא רק שאינו בקיא בחוק אלא גם מטעה אותי (אפילו כנגד המידע שהם מפרסמים באתר שלהם שמסביר בדיוק מהו סעיף מימוש אופציה). לא ענו. התקשרתי בנימוס ונעניתי בהתנערות, תגובות חצופות ("אל תטיף לנו", "תעשה מה שאתה רוצה אתה ילד גדול") ומה שהכי הדהים אותי הוא שהם מסרו לי באותה שיחה שבעלת הבית הגיעה אליהם כועסת לפני זמן מה והתלוננה על משהו שמפריע לה (יש ביננו סכסוך בנושא שכבר חשבתי שסגרנו, ממש לא הפרת חוזה בשום קנה מידה) כך שניתן להניח שמתווך הדירה שבעליה הגיעו במיוחד למשרד ידע מראש את הסכסוך והרקע ואז מה שחשבתי בהתחלה כחוסר מקצועיות או בקיאות בחוקים התחלף בחשש שזהו חוסר תום לב מצידם כאשר שהם יודעים שיש פה איזה סכסוך בין שוכר ומשכיר בדירה בתיווכם שהם מנהלים את הנכס כבר זמן מה ומילא שאינם חושבים לגשר, לנסות לסייע אלא להפך - במידע שלהם תורמים להפרת זכויותי בנכס.

    למען הסר ספק המתווכים הבהירו לי שהנכס הזה בלעדי של חברת התיווך כבר זמן מה והם מכירים אותו ואף מנהלים אספקטים ניהוליים שנוגעים אליו ואף את החוזה קיבלתי מהם.

    האם על סמך המידע שנתתי כאן יש לי עילה להתלונן לוועדת המשמעת של משרד המשפטים ורשם המתווכים על חוסר הגינות ונאמנות של המתווך (סעיף 8א בחוק המתווכים)? האם העובדה שכל זה קורה לאחר עסקת התיווך משחרר את המתווך מכל אחריות כלפיי?

    חייב לציין שלא הייתי מנסה בכלל ללכת את כברת הדרך הזו לולא היחס המזלזל שקיבלתי וסכום לא מבוטל של כסף שמסרתי כעמלה לאותה חברה. אני מסרב להאמין שהם יכולים פשוט להתנער בצורה כזו משוכר (ובטוח שיהיו עוד כמוני אם מקרים כאלה יישנו) ואין לי ספק שאם הייתי המשכיר - הם היו עושים את כל שביכולתם.

    • תלונה נגד מתווך
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/06/2018 13:25

      שלום רועי,

      אם המתווך הטעה אותך ונתן לך תשובה לא נכונה ולא מקצועית זכותך להגיש כנגדו תלונה.

      חשוב לדעת, שמתווך איננו מוסמך לתת תשובה כלשהי בעניין משפטי וחשוב לזכור שככל שמדובר בפרשנות ההסכם או הוראות החוק רצוי להתיעץ בעו"ד ולא במתווך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה רבה  לת
        רועי | 17/06/2018 15:11