ביטול עיקולים לאחר ביטול עסקה

  • רישום עיקול על הערת אזהרה
    יוסי | 17/05/2018 00:24

    אם ההורים שלי רשומים בטאבו כחוכרים של הנכס עד היום. ואח שלי רשם לטובתו הערת אזהרה והסכם מכירה כאילו הוא קנה מהם את הנכס ב- 1983 אבל הוא לא השלים את העסקה עד הסוף.
    מאז ועד היום הוא הסתבך בחובות ויש עיקולים על הנכס בגלל הערת האזהרה שלו.
    אם הוא יצהיר שהעסקה התבטלה והוא לא קנה מההורים שלי את הנכס גם כל העיקולים יוסרו?

    • ביטול עיקולים לאחר ביטול עסקה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/05/2018 16:11

      שלום יוסי,

      שאלתך מתאימה יותר לפורום הוצל"פ או פשיטת רגל.

      מבחינת דיני המקרקעין, לא די בהצהרה על ביטול העסקה. יש להראות שבוטלה בפועל באמצעות השבת הכספים וביטול גם במשרדי מסוי מקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • לגבי תשובתך
        יוסי | 17/05/2018 16:54

        היי תודה על התשובה המהירה.
        העסקה בכלל לא שולמה ולא הגיעה לשום מקום חוץ מהטאבו.
        אז במקרה הזה ברגע שהוא מצהיר שהוא לא עשה את העסקה זה ימחק את העיקול אוטומטית?