הוכחת בעלת

  • הפקעת שטח
    יוני גביש | 17/05/2018 09:41

    ברשות סבא שלי היתה חנות קטנה בעיר. כשהוא נפטר העיריה הרסה את החנית ושתלה שם עצי זית וסימנה את השטח כשטח ציבורי. החנות היתה שם במשך עשרות שנים. סבא שלי נפטר לפני כעשר שנים. אין לי מסמכים המעידים על הבעלות שלו על החנות או על השטח. אין מסמכים על התעודת זהות שלו בעיריה, במינהל או בטאבו בנוגע לבעלותו על השטח הזה והחנות. מה ניתן לעשות אם בכלל?

    • הוכחת בעלת
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 17/05/2018 16:17

      שלום יוני,

      ככל שלא תוכל להוכיח זכות של סבך במקרקעין לא תוכל לעשות דבר.

      מקום נוסף בו תוכל לבדוק הוא משרדי מס רכוש.

      אם אין כל מסמך או רישום התומך בהיותו בעל זכות כלשהי בחנות יתכן שסבך קבל זכות להשתמש בחנות (בר רשות/שוכר או אפילו דייר מוגן) אשר פקעה עם פטירתו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com