האם עו"ד עובר עבירה אתית בכך שהוא לוקח לטיפולו תיק שאינו בתחום מומחיותו?

  • תביעה נגד חברת ביטוח
    חן ביטון | 15/05/2018 13:47

    השתמשתי בשירותי עורך דין לענייני משפחה לפני מספר שנים, משום שהייתי מרוצה משרותיו, פניתי אליו בבקשה לייצוג בתביעה נגד חברת ביטוח, בשל אובדן כושר עבודה, עורך הדין קיבל לידיו את התיק. לאחר שהפסדנו בתיק, התברר לי שזו הפעם הראשונה שעורך הדין התעסק בתביעה מהסוג הזה, מה ניתן לעשות?

    • האם עו"ד עובר עבירה אתית בכך שהוא לוקח לטיפולו תיק שאינו בתחום מומחיותו?
      עו"ד אדם אשכנזי | 16/05/2018 13:06

      שלום חן,

      מצד אחד, כלום. הואיל ואין איסור על עורך דין ליטול ייצוג, בתחום שהוא לא עסק בו. מנגד, בהחלט אפשר לבחון את התנהלותו של עורך הדין בשני רבדים: האחד הוא גילוי נאות, אם הוא לא אמר לך מראש שהוא לא עוסק בתחום, ושאתה לוקח סיכון בעצם נטילת שירותיו בנסיבות העניין, אז בהחלט אפשר להתלונן נגדו לוועדת האתיקה בגין חוסר נאמנות. בד בבד, בהיבט הנזיקי, יש לבחון את התיק לגופו, העובדה שהוא לא עסק בתיק דומה בעבר, לא מלמדת כלום. אלא יש לבחון את ניהול את ממעוף הציפור. אם אכן תתגלנה טעויות הנוגעות לחוסר מקצועיות, ייתכן ואז תוכל לבחון תביעה נזיקית נגד עורך הדין. אך בשולי הדברים, יש מאוד להיזהר במקרים כאלו, לא פעם נתקלים בלקוחות שבגלל הפסד בתיק, "מחפשים" לפתע את עורך הדין. זהו בעיני מנהג פסול, אלא באמת במקרים חריגים. עריכת דין היא לא מדע מדויק, וכל מקרה נבחן לגופו, ולבית המשפט יודעים איך נכנסים אך אף פעם לא יודעים איך יוצאים.

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il