האם העברת דירה במתנה לילד חייבת בתשלום מס רכישה?

  • דירה במתנה לבת בגירה
    שולה | 17/04/2018 07:57

    שלום רב,

    ברצוני להעביר את הבעלות על דירתי לבתי, כדי שלאחר מותי לא תהיה לה בעיה עם התנגדות לצוואה מצד אחיה.

    העליתי בבירוריי לגבי המיסוי שבהעברה כזאת, יהא עלי לשלם שליש ממס הרכישה.

    שאלתי: מס רכישה לגבי איזה סכום? הרי הדירה ניתנת במתנה. אני מקווה שהפעם אבין את גובה המס, אם בכלל. תודה.

    • האם העברת דירה במתנה לילד חייבת בתשלום מס רכישה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 17/04/2018 17:17

      שולה שלום רב,

      אכן את צודקת, ובהעברת דירת מגורים בחיים במתנה לבת (להבדיל מירושה) תידרש הבת לשלם 1/3 מס רכישה.

      מס הרכישה בו מחויבים הנו בהתאם לשווי השוק של הנכס ביום העברת המתנה על אף העובדה שאין המדובר בהעברה בתמורה. למעשה את מעבירה לביתך נכס שיש לו שווי, והשווי הנו שווי השוק של דירה כאמור.

      לגבי החשש להתנגדות לצוואה, מוצע שתפני לעו"ד לקבלת ייעוץ כיצד ניתן לאכוף את רצונך במסגרת צוואה, יכול ובדרך זו ייחסך תשלום מס הרכישה בהעברה זו.

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 08-9292444 ; מייל: haya@hastax.co.il