השאלה דורשת ייעוץ משפטי ספציפי ופרטני

  • שינוי הסכם שכירות לאחר שנחתם - דירה להשכיר
    ניצן דורי | 12/02/2018 08:30

    שלום, אני זכיתי לבחור דירה בפרויקט דירה להשכיר בחיפה ע"י חברת אשטרום והחברה הממשלתית דירה להשכיר.

    התהליך התנהל באופן הבא:
    הודיעו לי על זכייה ונדרשתי תוך 5 ימים לבחור דירה ולהביא מקדמה בסך 2000 ש"ח שיקוזזו מדמי השכירות הראשונים, כמו כן נאמר שמועד הכניסה הוא ה1.5.18
    במעמד ההודעה נשלח אליי הסכם שכירות סופי, נאמר לי גם בעל פה שהוא סופי.
    לאחר עיון בהסכם (40 עמודים) הגעתי למסקנה כי אני מעוניין בהצעה.
    במעמד הבחירה בדקתי שוב את פני הדברים כולל מועד הכניסה, ונאמר שאין לי מה לדאוג ואף יש סיכוי שיסיימו מוקדם יותר.
    לאחר הבחירה נדרשתי תוך 7 ימים לחתום על ההסכם הסופי ולהביא במעמד החתימה פיקדון כספי בסך 2 חודשים, שטר חוב בסך 6 חודשים, צ'קים פתוחים לחשמל, ארנונה ומים וגם הוראת קבע.
    במעמד החתימה נאמר לי כי לחברה עדיין אין קוד מוסד ולכן לכשייתקבל אשלח להם אישור על ההוראה, כמו כן מכיוון שבכוונת החברה לבצע אכלוס מדורג כדי למנוע יום העברות מושטף לבניין שלם יימסר לי מועד הכניסה המדויק בהמשך, והוא יהיה בשבועיים הראשונים של חודש מאי.
    את 2 העותקים לקחה נציגת אשטרום על מנת להחתים את החוזים במשרדי החברה.

    לאחר כשבוע בערך נשלח לי קוד המוסד ומייד העברתי הוראת קבע חתומה ע"י הבנק

    לאחר שבועיים בערך, התקשרה הנציגה על מנת שאבוא לחתום על תאריך הכניסה שיהיה ב8.5.18
    ביקשתי כי תשלח לי את הטופס לחתימה על מנת שאוכל להחתים את אשתי ולהגיע לבדי, להפתעתי גיליתי נספח חדש להסכם (הסופי כאמור לאחר שסיפקתי כל מה שנתבקש)

    בנספח הוגדר איחור לגבי המסירה, אשר לא הוגדר לפני כן בחוזה הסופי, הוא אישר למשכירה לאחר ב 15(!) ללא פיצוי, ומעבר לכך לאחר בחודשיים עם פיצוי של 50% לפי יום השכרה. ללא הפרת חוזה, כמו כן לא מצויין כי על המשכירה להודיע מראש מתי הכניסה.

    אדגיש כי החוזה הינו לשכירת דירה ולא לקנייה, כמו כן ההסכם נחתם בערך 3 וחצי חודשים מהמועד המסוכם, ולכן איחור שכזה אינו בגדר איחור הגיוני לטעמי.

    לפי מיטב הבנתי החוזה מחייב אף שאינו נחתם על ידי המשכירה מכיוון שניתן להוכיח כוונה (מה עוד כי כל ההסכם וכן התהליך הוכתב על ידי אשטרום)

    כעת אני בבעיה, אשטרום אומרים לי שאני חייב לחתום, וטוענים שאינם יכולים לשנות את הסעיפים מכיוון שהם מוכתבים ע"י חברת דירה להשכיר הממשלתית, מנגד חברת דירה להשכיר טוענים כי החוזה שלי הוא מול אשטרום ואני צריך לדבר איתם.

    אני מעוניין להשכיר אבל בתנאים המקוריים שחתמתי עליהם ולפיהם התחלתי בכל התהליך. מה ביכולתי לעשות?

    בנימה אישית אני חושב שזה בושה שפרויקט דירה להשכיר מתנהל בצורה כזאת, וגם אם הסעיפים הללו היו נמצאים בחוזה הראשוני הם אינם ראויים ואינם הגיוניים.

    בברכה, ניצן

    • השאלה דורשת ייעוץ משפטי ספציפי ופרטני
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/02/2018 15:04

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com