הפרשות בקופת גמל ופיצויים - הרכיבים הקובעים

  • הפקדות בקופות פנסיה וגמל
    אמיר | 11/02/2018 17:07

    שלום רב,
    אני עובד 8 שנים במקום עבודה ומקבל משכורת קבועה שמורכבת משכר בסיס ועוד תוספות של תואר ושעות נוספות ונסיעות ועוד מרכיבים.
    אך ההפקדות בקופות הן עבור השכר המשולב בלבד! חבר שלי שסיים עבודתו הגיש ע"י עורך דין בקשה לזכות בהפרשים אלה כי המעסיק חייב להפקיד בקופות עבור כל השכר בקופות (ללא קרן השתלמות שהמעסיק לא חייב).
    האם זה נכון? והאם אפשר לבקש ממעסיק את הזכות הזו אם קיימת?
    בברכה

    • הפרשות בקופת גמל ופיצויים - הרכיבים הקובעים
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 12/02/2018 09:08

      אמיר בוקר טוב,
      האם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה שחל עליכם. או שמא הסכמים אישיים .
      באם חלים עליכם הסכמים כאמור לעיל - אזי יש לבדוק מה קבוע בהסכמים. במידה לאו- יש לבדוק כל תוספת תוספת הואיל ושעות נוספות, וכן נסיעות - אינם רכיבים בגינם מפורשים פיצויים ופנסיה. לגבי יתר הרכיבים - יש לבדוק זאת.
      שאלה נוספת היא - האם הרכיבים הם פקטיבים?

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • הפקדות בקופות פנסיה וגמל
        אמיר | 14/02/2018 11:53

        תודה,
        כן קיים הסכם אישי, אך לא זכור בהסכם מה שקשור לקופות, רק קרן השתלמות. יש סעיף הזה:
        "העובד בחתימתו על הסכם זו נותן הוראה למעסיק לצרף אותו לקופת גמל/ או לפנסיה או קרן השתלמות (להלן - קופ"ג) לפי ברירת המחדל שקבע המעסיק. העובד רשאי לבחור בקופ"ג אחרות לשם כך עליו להודיע בכתב ולדאוג למילוי הטפסים הרלבנטיים".
        כיום המעסיק לא מפריש עבור כל הרכיבים כמו שעות נוספות (כמעט כל חודש), נסיעות, תוספות תואר ועוד פרטים.... לא יודע אם הן נחשבות כרכיבים פקטיבים!