יש נושאים מקדמיים שרשם בכיר רשאי לדון בהם ויש שלא

  • החלטה של רשם בכיר בבקשה מקדמית
    רונן | 13/02/2018 20:54

    שלום רב,
    האם רשם בכיר מוסמך לדון ולהחליט בבקשה מקדמית אשר הוגשה בתיק אזרחי ( בו הוגשה תביעה  כספית ע"ס של מליון שח) במסגרת תיק המתנהל בבית משפט השלום?

    • יש נושאים מקדמיים שרשם בכיר רשאי לדון בהם ויש שלא
      א-ה | 13/02/2018 21:50

      • בקשה מקדמית לסילוק תביעה על הסף או להעברת דיון
        רונן | 14/02/2018 09:13

        ראשית, מודה על המענה האדיב והמהיר.
        אחדד שאלתי- האם הרשם הבכיר מוסמך לדון בבקשה מקדמית לסילוק התביעה על הסף?
        האם הוא מוסמך לדון בהעברת הדיון לבית משפט אחר מפאת חוסר סמכות עניינית?
        וכן האם הוא מוסמך לדון בבקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה?

        • סמכויות רשם
          א-ה | 14/02/2018 10:52

          לגבי סילוק על הסף ו/או העברת הדיון
          קובעות תקנות סדר הדין האזרחי מספר 100 ו- 101

          "מחיקה על הסף
          100.בית המשפט או הרשם רשאי, בכל עת, לצוות על מחיקת כתב תביעה נגד הנתבעים, כולם או מקצתם, על יסוד אחד הנימוקים האלה:
          (1) אין הכתב מראה עילת תביעה;
          (2) נראה לבית המשפט או לרשם מתוך הכתב שהתובענה היא טרדנית או קנטרנית;
          (3) שוויו של נושא התובענה נישום בחסר והתובע לא תיקן את הכתב תוך הזמן שנקבע לכך;
          (4) שולמה אגרה בלתי מספקת והתובע לא שילם את האגרה הנדרשת תוך הזמן שנקבע לכך.

          דחיה על הסף
          101. (א) בית המשפט או רשם שהוא שופט רשאי, בכל עת, לדחות תובענה נגד הנתבעים, כולם או מקצתם, מאחד הנימוקים האלה:
          (1) מעשה בית דין;
          (2) חוסר סמכות;
          (3) כל נימוק אחר שעל פיו הוא סבור שניתן לדחות מלכתחילה את התובענה בנוגע לאותו נתבע.
          (ב) לא ייעתר בית המשפט או הרשם לבקשת דחיה מחוסר סמכות, אם נראה לו שיש להעביר את הענין לבית משפט או לבית-דין מוסמך לפי סעיף 79 לחוק בתי המשפט."

          לגבי הארכת מועד, נקבע בתקנה 528 כלהלן -

          "הארכת מועדים
          528. מועד או זמן שקבע בית המשפט או הרשם לעשיית דבר שבסדר הדין או שבנוהג, רשאי הוא, לפי שיקול דעתו, ובאין הוראה אחרת בתקנות אלה, להאריכו מזמן לזמן, אף שנסתיים המועד או הזמן שנקבע מלכתחילה; נקבע המועד או הזמן בחיקוק, רשאי הוא להאריכם מטעמים מיוחדים שיירשמו."