האם הפסקה במהלך יום עבודה היא חובה או רשות?

  • וויתור על הפסקה בעבודה
    בנצי | 13/02/2018 18:56

    שלום רב.

    יש לי עובד שמגיע לעבודה ב 8 בבוקר ומסיים את העבודה לאחר 10 שעות, ב 6 בערב.
    הוא מוותר על זכותו לקחת הפסקה של 30-45 דק', כי חבל לו על הקיזוז בשכר.
    אז אני משלם לו על ה 9 שעות הראשונות לפי 100 אחוז ועל השעה העשירית לפי 125 אחוז.

    האם זה תקין מבחינת החוק?

    אודה לתשובתך.

    • האם הפסקה במהלך יום עבודה היא חובה או רשות?
      עו"ד אחוה פודים | 14/02/2018 08:44

      בנצי שלום,

      חוק שעות עבודה ומנוחה אשר מסדיר את עניין ההפסקות, הוא חוק סוציאלי.

      מטרת החוק היא למנוע שחיקה של העובד ולמנוע מחלות עבודה כאלה ואחרות.

      על כן מחד מעסיק מחוייב להוציא להפסקה ולמעסיק קיימת הזכות להורות לעובד להפסיק את עבודתו ולשהות בהפסקה.

      אולם מאידך, ככל שהעובד לא רוצה לצאת להפסקה, הוא לא יוכל לדרוש זאת בדיעבד כיוון שזוהי זכות נלווית שאיננה ניתנת לפדיון.

      הייתי ממליצה לך לפעול בהתאם לחוק, אולם אם זה בעייתי פשוט תוסיף סעיף לכך בהסכם ההעסקה של אותו עובד.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      יפו 33, בית יואל, ירושלים
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com