הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

כיצד ניתן לבטל מינוי של בן ממשיך?

  • צוואה ובן ממשיך בסתר
    אמיר | 14/01/2018 12:39

    שלום לכולם.
    לאבא שלי יש משק שאותו הוא מעוניין להעביר לאחי הצעיר. אבא שלי ניגש עם אחי לעורך דין ושמה אבא שלי חתם לו כדי שיהיה בן ממשיך.

    האם אני יכול להתנגד לכך ולהשפיע? האם הצורה שבה חותמים לבן ממשיך היא חוקית ותקפה?

    אציין כי אמי הכירה את אבי כאשר המשק היה כבר בבעלותו. אמי לא רשומה כבעלת הנכס. כל מה שאבא שלי עשה עם אחי עשה בסתר וללא ידיעתי או ידיעת אמי.

    האם יש לי זכות כלשהי לבטל את החתימה או לדרוש את העדפתי על פניו?
    ניתן להעביר את המשק מבלי שאוכל להתנגד או שיהיה לי קייס?
    תודה.

    • כיצד ניתן לבטל מינוי של בן ממשיך?
      עו"ד יעל פרי | 14/01/2018 13:00

      אמיר שלום,
      מינוי בן ממשיך יכול שייעשה רק על ידי ההורים, בעלי הנחלה.
      ככל וזהו רצון ההורים הרי שלך, אין כל זכות שבדין להתנגד למינוי אחיך כבן ממשיך.
      יחד עם זאת וכפי שעולה מפנייתך ייתכן וכי לאמך יש זכויות בנחלה כלומר, ייתכן כי היא זכאית להירשם כבעלת מחצית מהזכויות בנחלה מכח זכותה שבדין . (בפנייתך חסר מידע בכדי לבחון זכאות זו כגון: כמה זמן הורייך נשואים, כמה זמן הם מתגוררים במשק, האם הם מנהלים משק בית משות, האם הורייך חתמו על הסכם ממון וכו')
      במידה ולאמך יש זכות כאמור הרי שיש לממש זכותה ומינוי הבן הממשיך מחייב הסכמתה וחתימתה על מינויו של אחיך כבן ממשיך.
      בנוסף, יש לבחון את נסיבות החתימה, האם אחיך לקח את אביך לעורך דין "בסתר"? אם כן מה היו המניעים לכך? האם אביך כשיר לחתום על התחייבות שכזו? האם אחיך הפעיל לחץ על אביך או כפה עליו את החתימה? או הטעה את אביך? או אביך חתם על המסמך מחמת טעות? ככל והתשובה לאחת משאלות אלו הינה חיובית ישנה עילה לביטול החתימה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il