מי שלא מגלה מסמכים כנדרש ניתן לפעול נגדו

  • גלמס
    דבירר | 14/11/2017 21:24

    שלום
    אם צד כותב על שאלה בגלמס שהיא לא רלבנטית והיא כן. אפשר להשתמש בזה בבימש או לחייב אותו לענות?
    אם מסרב להציג מסמך גם לבימש מה עושים?

    • מי שלא מגלה מסמכים כנדרש ניתן לפעול נגדו
      א-ה | 15/11/2017 00:44

      ראשית - מי שלא מגלה מסמך כאמור, לא יוכל בעצמו להגיש אותו כראיה ללא אישור בית המשפט
      שנית - בית המשפט יכול לצוות עליו לגלות
      שלישית - אם לא גילה גם בשלב זה - ניתן לפעול נגדו על פי תקנה 122 לתקנות סדר הדין האזרחי - לאמור -

      "122. בעל דין שאינו מקיים צו להשיב על שאלון, צו לגילוי מסמכים, צו לעיון במסמכים או צו למתן פרטים נוספים לפי תקנה 65, הרי אם הוא התובע ימחק בית המשפט או הרשם את תובענתו, ואם הוא הנתבע ימחק בית המשפט או הרשם את כתב הגנתו ודינו כדין מי שלא הגיש כתב הגנה, אלא שרשאי בית המשפט או הרשם להאריך את המועד לקיום הצו."