איך מתנהלים מול הביטוח לאחר תאונת דרכים?

  • יעוץ
    גילי גיל | 06/10/2017 19:57

    היי
    אתמול בצאת החג חניתי את רכבי ונכנסתי ברכב השכנה..צילמתי מיד את הפגיעה.השארתימלה הודעה בווצאפ על כך ולקחתי אחריות.
    צלצלתי לחב הביטוח שלי בידיעה שלא יהיה מענה וכך עד עכשיו כי סופש..
    היום הודיעה לי השכנה כי סוכן הביטוח שלה ביקש את הביטוח והיא מודאגת כי יש לה מערכת גז ברכב..(אציין כי נסעה לעבודתה הבוקר כרגיל).
    שלחתי לה במייל ביטוח חובה וצד ג ורישיון רכב.
    לדבריה היא כבר ביום ראשון היא מתעתדת להכנס למוסך שלה(הצעתי לה את המוסך המורשה שלי אך סרבה..זכותה.)
    למרות שאני מבוטחת ומוגנת אני מרגישה חששות שהיא פועלת במרוץ במירוץ מזמן ואילו אני אפילו לא הודרכתי מה לעשות מבחינת חב הביטוח שלי..??והאמת שאני חוששת ש'תדביק'לי השכנה תקלות קודמות שהיו לה..רכבה די ישן..
    אציין כי לרכבי לא נגרם נזק ואצלה הורדתי את הטמבון..

    שאלתי מה עתיד להיות 'גזר דיני'במקרה דנן והאם אצטרך לשאת באיזו שהיא ההוצאה כספית למרות שיש לי ביטוח מקיף שבו מצויין כי אני אשלם השתתפות ע"ס 1150שח..על נזק מסכום מסויים..

    אשמח לתשובה מרגיעה

    • איך מתנהלים מול הביטוח לאחר תאונת דרכים?
      עו"ד ערן אלזם | 17/10/2017 07:55

      גילי גיל שלום,

      ראשית - אני שמח לשמוע שהפגיעה הקלה הסתיימה בנזק לרכוש בלבד.

      באופן עקרוני, הסיכון המקסימלי שלך הוא ההשתתפות העצמית לחברת הביטוח.

      היות וטרחת לרכוש ביטוח מקיף, אמליץ לך למסור את פרטי הביטוח המקיף (ולא החובה כפי שעשית) לבעלת הרכב ולתת לה להתנהל ישירות מולם. הם כבר ידעו מה לעשות.

      בכל שאלה נוספת, אנו עומדים לרשותך במסגרת הפורום.

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com