האם יש פסול במנהל מיוחד קרוב לנושה?

  • האם יש פסול בזה
    משה | 24/07/2017 19:01

    האם יש פסול שמנהל הנאמן הינו קרוב משפחתו של אחד הנושים ומה החוק שאוסר זאת אם כן

    • האם יש פסול במנהל מיוחד קרוב לנושה?
      עו"ד עומר נירהוד | 27/07/2017 06:49

      אני חושש שאין בזה פסול כי המנהל המיוחד אמור לייצג את אינטרס הנושים.
      ניתן לתקוף את זה דרך תקנות מינוי נאמנים אולי אבל זה בסיכוי מאוד נמוך לדעתי

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      • האם זה לא סותר
        משה | 27/07/2017 14:02

        האם  זה לא סותר סעיף 3 לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם),
        וכן את סעיף 387ג לתקסד"א???

        • מינוי מנהל מיוחד מקורב לנושה
          עו"ד עומר נירהוד | 29/07/2017 13:44

          סעיף 387ג נוגע למינוי כונס נכסים. לא מנהל מיוחד.
          סעיף 3 לתקנות החברות מינוי כונסי נכסים מדבר על ניגוד עניינים - מאחר והמנהל המיוחד מייצג את הנושים אין ניגוד עניינים לכאורה במינוי מנהל מיוחד שמקורב לנושה.
          זה היה אפילו מקובל עד לאחרונה שנושה שמגיש בקשת נושה לפשיטת רגל מבקש למנות את עורך דינו.

          דרך אגב - כנראה שגם המחוקק החליט שזה פחות יעיל, מסיבות כאלו ואחרות, ובטיוטא העדכנית של הצעת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדשה לא יכול נושה לבקש למנות מנהל מיוחד מטעמו.

          ומעבר לסעיפי החוק - אם אתה מעוניין בתשובה פרקטית שמסתמכת על הניסיון -
          א. אין לך סיכוי להחליף אותו.
          ב. במקרים כאלו אני לפעמים כן מגיש בקשה להחלפה, למרות שאני יודע שאין סיכוי, פשוט כדי להסב את תשומת לב בית המשפט לבעייתיות, וכדי להשאיר לי פתח לטעון בעתיד טענות שקשורות בבעייתיות זו, לטובת הלקוחות שלי.

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il