אי אבחון שבר לאחר תאונת עבודה - את מי לתבוע?

  • שבר
    חן הרשקו | 10/06/2017 15:21

    שלום. לפני כחודש ירדתי במדרגות של הבניין מגורים בדרך לעבודה. המנקה של הבניין שפך מים במדרגות והתחיל לנגב את המים מקומה רבעית למטה שאניבקומה ראשונה החלקתי. הצלחתי (בקושי) להגיע עם מונית למרכז רפואי של כללית (לשם שלחו אותי טלפונית ממרפאת האם) נכנסתי לרופא מומחה כרוגי שהפנה אותי לצילום רנטגן. הרופא אבחן כי יש לי מתיחה של הרצועות. שאלתי אותו אם יש שבר.. הוא אמר שמתיחה קצת יותר חזקה  ויתכן שהיה שבר אבל כרגע אין. הוא הפנה אותי לאחיות לחבישה של תחבושת אלסטית ונתן לי כדורים אנטי דלקתיים ו4 ימי מחלה. כאשר נגמרו ימי המחלה ביקשתי מרופא המשפחה שלי טלפונית לקבל עוד 6 ימים.. והוא נתן.. בשיחות טלפון עם מוקד אחיות ועם רופא המשפחה (כשיש לרופא גישה מלאה לתיק הרפואי שלי) הומלץ לי ללכת כמה שיותר כידי להחזיר תפקוד לרגל. וככה עשיתי. אחרי חודש הרגל כאבה לי כול כך שלא יכולתי כמעט ללכת.... ביקשתי מהרופא משפחה טלפונית להפנות אותי לצילום והוא ביקש שאני אגיע אליו לאבחון. הגעתי אל רופא המשפחה והוא בדק לי את הרגל בנגיעות. כששאל מה אמר לי המומחה במרכז הרפואי התבלבלתי לרגע בין מתיחה בשריר או ברצועה ושאלתי אותו מדוע אינו מסתכל במחשב בתיק הרפואי שכן הייתי במרפאה של הכללית והכול מתויק שם. הוא אכן פתח (ולדעתי בפעם ה1) את האבחון... חשכחו עייני. בשחור על גבי לבן רשם הרופא הכרוגי שיש לי ואני מצטטת "קרע ברצועות רגל שמאל .... שבר? "הרופא שלי הזדעזע כמוני... מיד נשלחתי עם הפניה דחופה לצילום רנטגן חוזר. במרכז הרפואי של הכללית אחרי הצילום נכנסתי לרופא והפלא ופלא אותו רופא שקיבל אותי ביום הנפילה.. סיפרתי לרופא הכול והוא אמר שהרופא שלי אדיוט/מדבר שטיות שאין שום שבר אבל בגלל שהרגל עדין נפוחה הוא ישלח אותי לאורטופד לבדיקה.. כשהלכתי למזכירות לקבוע תור נאמר לי שהאורטופד נמצא ממש פה חדר ממול ואני נכנסת עכשיו.. שכן הרופא שכח לציין שהוא רוצה שהיום אני יראה אורטופד (כנראה שבלב הוא ידע שהוא עשה טעות) האורטופד לא הסתכל יותר מדקה על הצילום הראשוני וקבע(!) יש לי שבר בפטישון עליון חודש ימים ואני לא הלכתי עם גבס! ההפך אמרו לי ללכת כמה שיותר. הוא הפנה אותי לצילום CT והפנה אותי לפיזתרפיה דחופה. השאלה שלי.. (כי ברור לי שמדובר ברשלנות) מה עדיף לתבוע את ביטוח לאומי או  את הכללית?! בנוסף אשמח לכל עצה אחרת ומידע על הזכויות שלי ומה עלי לעשות

    • אי אבחון שבר לאחר תאונת עבודה - את מי לתבוע?
      עו"ד אביטל פז | 11/06/2017 14:49

      חן שלום
      כדאיות התביעה תלויה במספר גורמים ובין היתר בשאלה האם ישאר נזק לצמיתות המתבטא באחוזי נכות.
      כברעתה יש מקום לתביעה מול ביטוח לאומי על תאונת עבודה את זכאית לקבל דמי פגיעה ובהמשך תבדקי לענין נכות ותקבלי אם תהיה תשלום או קצבה בהתאם למצב.
      בנוסף יכול להיות שיהיה מקום לתביעה גם נגד חברת הניקיון ו/או הבנין ו/או נגד קופ"ח.
      כל עוד הנזק לא התגבש, אין מקום לרוץ לתבוע גורמים אלו כי כדאיות התביעה מושפעת מהשאלה האם תוותר נכות בחלוף שנה והאם ניתן יהיה לשייך את הנכות לאירוע הנפילה או לאיחור באבחון בגין הרשלנות שארעה לכאורה, בטיפול הרפואי.
      חשוב, כבר עתה, לאסוף ראיות ממקום האירוע, פרטים של המנקה ואם היו עדים לנפילה לגבות מהם תצהירים (באמצעות עורך דין), אולי קיים סרט אם היו מצלמות שתיעדו את הנפילה.

      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il