לא. רק גביית כסףשלא כדין

  • ביצוע עיקול שלא בהתאם לפקודת מסים (גביה)
    גדעון | 03/05/2017 22:13

    שלום רב,

    האם ביצוע עיקול על ידי רשות סטטוטורית שלא בהתאם להוראות החוק מאפשר הגשת תביעה ייצוגית נגד אותה רשות?

    • לא. רק גביית כסףשלא כדין
      משה | 08/05/2017 10:13

      ייצוגית לא אפשרי אבל אתה יכול לנסות תביעה קטנה לפי חוק איסור לשון הרע סעיף 7א שאפשר לתבוע ללא הוכחת נזק 50,000 שקל  אפילו 70,000 שקל לפי הצמדה המדד רק לקח בחשבון שתהייה קטנה זה עד 33,400 ואם תרצה לתבוע סכום זה עליך להגיש תביעה רגילה או סד"מ

    • מתי ניתן להגיש תביעה ייצוגית כנגד רשות?
      עו"ד עמירם טפירו | 08/05/2017 15:34

      גדעון שלום,

      באופן עקרוני, מוגבלת הגשת תביעות כנגד רשות על פי הוראות התוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות. במקרה שלנו הפרט הרלוונטי הינו פרט 11 הקובע כי ניתן להגיש תביעה נגד רשות לשם " להשבת סכומים שגבתה שלא כדין, כמס, אגרה או תשלום חובה אחר"

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      דרך מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@tab-law.co.il