הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

פירוק אגודה שיתופית- הכיצד?

  • שאלה
    אזרח | 05/03/2017 10:20

    היי, אם אנו 7 אנשים ופועלים יותר להשאת רווחים מאשר דאגה לרווחת החברים , האם חובה עלינו להעביר את אגודה השיתופית שלנו לחברה בעמ או שאין חובה כזו?

    אשמח להסבר. תודה!

    • פירוק אגודה שיתופית- הכיצד?
      עו"ד יעל פרי | 05/03/2017 10:36

      שלום רב,
      אגודה שיתופית הינה אישיות משפטית נפרדת.
      אופייה ומהותה של אגודה שיתופית שונה באופן משמעותי מחברה בע"מ.
      רשם האגודות השיתופיות הוא הגוף הקובע בשאלה האם להקים לבקשת המתאגדים אגודה שיתופית . בבואו של הרשם לקבל החלטה זו בוחן הוא בין היתר האם תקנון האגודה השיתופית תואם מבחינה מהותית התקנון את פקודת האגודות השיתופיות והתקנות שהותקנו מכוחה.

      כך או כך, לא ניתן "להעביר את האגודה השיתופית לחברה בע"מ" אלא יש לפרק את האגודה השיתופית.

      לאגודות השיתופיות דיני פירוק ייחודיים כל לשם הדוגמא, בניגוד לתאגידים אחרים, אגודה שיתופית  יכולה להתפרק רק על ידי צו של רשם האגודות השיתופיות. (לא של בית משפט)

      אגודה שיתופית הינה תאגיד מתחום הכלכלי-החברתי, תאגיד שנועד לרווחת חבריו ועל-פי רוב תלויים בו פרנסתם, זכויות הפנסיה שלהם וכיו"ב,

      בחוק לא נקבעו עילות הפירוק של האגודה השיתופית. יחד עם זאת בחוק נקבעו התנאים אשר בהתקיימותם יינתן צו פירוק האגודה, במידה ורוב חברי האגודה הביעו רצונם בכך. התנאים המקדמיים לפירוק האגודה הם
      :א. ביצוע חקירה בעניין הרכבה, דרכי עבודתה ומצבה הכספי של אגודה, (סעיף 43 לפקודה)
      ב. בדיקת פנקסי האגודה לבקשת נושה, אשר מוכיח לרשם שהאגודה לא סילקה חוב שהגיע זמן פירעונו, (סעיף 44 לפקודה)
      ג. שלושה רבעים מחברי האגודה הגישו לרשם בקשה להורות על פירוקה.
      בהתקיים תנאים אלו רשאי רשם האגודות השיתופיות לשקול האם התקיימו נסיבות המצדיקות את פירוק האגודה ולהחליט אם לתת צו לפירוקה.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il