מה?????????????

  • שטר חוב אוואל
    אורטל | 04/12/2016 15:27

    שלום רב,
    לקוח שלי מעוניין לחתום על הסכם הלוואה חוץ בנקאי.
    כחלק מהבטוחות דורשים שטר חוב בערבות אוואל.
    שאלתי היא כיצד מחשבים האם הסכום שקבעו לערבות הוא סביר או לא?

    תודה

    • מה?????????????
      עו"ד אלי לוטן | 04/12/2016 22:01

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • שטר חוב
        אורטל | 04/12/2016 22:34

        שוב לשאלתי... מה אמור לשקף סכום שטר החוב שנקבע.. על מנת לדעת האם הסכום ריאלי.

        • גובה הערובה
          עו"ד אלי לוטן | 05/12/2016 10:47

          אם לא הבנתי את השאלה, לשוב אליה זה לשוב למקום אותו לא הבנתי...
          אנסה בכל זאת לנחש את הכוונה שלך ולענות.
          המלווה נותן לו כסף ומצפה לקבל את כספו חזרה, עם ריבית. החשש של המלווה הוא שהלווה לא יחזיר את הכסף ולכן הוא רוצה אמצעי שיקטין את הסיכון להתרחשות מקרה כזה. בעצם, הוא מחפש "בטוחה" או "ערובה". לשים לב - הוא נמצא במצב מסויים (הלווה חתם על ההסכם בחתימת ידו והתחייב להחזיר והמלווה רוצה יותר מזה).
          יש כל מיני דרכים לדאוג לכך שהמלווה יהיה יותר רגוע. המון דרכים. אפשר לדרוש שעוד מישהו יתחייב כלפי המלווה (הסיכוי ששניים יבריזו קטן מהסיכוי שאחד יבריז). אפשר לבקש שתנתן בטוחה רכושית (משכון על חפץ או על מקרקעין). ועוד ועוד כיד הדימיון הטובה. כך למשל אפשר לבקש ארבעים וחמישה ערבים, ושעבוד של תכשיטים ומקרקעין בסכום שהוא פי עשרים מגובה החוב. זה יתן הרבה מאד שקט למלווה אבל, מצד שני, זה מקטין את הסיכוי שהוא יעשה עסקה ואז הוא לא ירוויח ריבית...
          השתמשתי בדוגמא הקיצונית כדי להראות נקודה מאד חשובה - הכל זה משא ומתן! ככל שתדרוש יותר בטוחות, כך תקשה על העסקה. ככל שתדרוש פחות - אמנם תגדיל את הסיכוי לעשות עסקה אבל לא תישן בשקט...
          ולפיכך השאלה שלך היא כזאת שאין לה תשובה.
          צריך קודם כל להבין - מה המקום או התפקיד של שטר בתוך העסקה הזאת? השאלה מתבקשת שהרי הוא חותם על הסכם ההלוואה אז מה עוזר שהוא חותם גם על הסכם ההלוואה וגם על השטר?
          בשאלה "מה עוזר?" הכוונה - מה זה עוזר למלווה?
          אחרי שעונים לשאלה הזאת עוברים לשאלה "מה זה 'אוואל', בכלל?" ומה זה עוזר? ואז מתחילים לנהל משא ומתן. בתוך המו"מ הזה יעלו המון שאלות - כמה המלווה חושש? כמה הלקוח שלך הוא לווה טוב? כמה הלקוח שלך לחוץ על הכסף? מה החלופות שלו? מה גובה הריבית (כדי להבין כמה שווה ללקוח שלך לפעול להרגעת המלווה על ידי בטוחות טובות)? כמה חברים טובים יש ללקוח שלך (שיחתמו לו ערבות אוואל)?
          ועוד ועוד ועוד...
          לכן אני חוזר לתשובה שלי ממקודם.

          בברכה,

          אלי לוטן, עו"ד
          מנהל פורום עורכי דין

          ז'בוטינסקי 33, רמת גן
          טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com