של מי הצל הזה????

  • בית פרטי מחולק לשתי יחידות
    דנה | 30/11/2016 08:55

    שלום,
    שני אחים קיבלו במתנה בית פרטי. הם חילקו את הבית כך שאחד אחד גר למטה ולקח את הגינה . אח שני גר בקומה העליונה ,ולקח את הגג. במשך 18 שנה כל אחד תחזק את החלק שלו . ועשה כל שרצה בחלק שלו. כלומר אם היה צריך זפת לגג האח שקיבל את הגג עשה זפת מכספו. האח השני עם הגינה הגדולה הרחיב את הבית על חשבון הגינה כי הגינה זה החלק שלו. עד עכשיו כך זה התנהל 18 שנה. והכל היה תקין. היום,אצל האח עם הגינה יש עץ שצריך לכרות כי הוא מהווה סכנה. והוא דורש מהאח שגר למעלה השתתפות בכריתת העץ. (עד היום הוא נהנה לבדו מהעץ- מהצל, מהסכך שגזם וכו)עלות כריתת העץ כ5,000 ש"ח. האם דרישה זו לגטימית? האח האחר אינו מוכן להשתתף בטענה שמדובר בגינה של אחיו, והתחזוקה של מוטלת עליו כולל כריתות עצים.

    • של מי הצל הזה????
      עו"ד אלי לוטן | 30/11/2016 15:21

      שאלה מאד מעניינת.
      אם העץ נותן צל ובכך מפנק את זה שלמעלה, האם הוא משלם לזה שלמטה? אם לא בכסף, האם הוא נוהג לפנק בקנקן תה קריר בערב קיץ ביושבו בצל העץ?
      במלים אחרות - שאלה פילוסופית מעניינת של חלוקת זכויות וחובות בין שותפים במקרקעין. העץ הוא הבעיה הקטנה ביותר כאן!!!
      האח שהרחיב צפוי להפתעות מאד מעניינות...
      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com