יציאה מהארץ

  • פשיטת הרגל
    אורית | 21/11/2016 12:23

    שלום רב! ראשית אציין כי פניתי זאת נובעת ממצוקה יומית קשה למעלה משנה לא ראיתי את 5 ילדיי  שמתגררים בחו"ל יחד עם גרוש שלי וזה עונש קשה מנשוא.כיום אני נמצאת במציאות הנוראית כאשר גרוש שלי התחייב בפניי באמצעות הסכם הגרושים שקיבל תוקף פסק דין בארץ לשלם בעצמו את החובות אליהם נקלענו. הוא לא עמד בהתחייבות ועל כן נאלצתי לפנות להליך פשיטת רגל ואחד ההשלכות הנ"ל עיקוב יצאיה מהרץ ובגלל זה אני לא יכולה לבקר את הילידי. אני מרגישה חסרת אונים ומצב . אני חושבת שזה לא אנושי למנוע מאימא לראות את הילדים שלה בגלל החובות.לחץ הנושים קשה מנשוא ואינני עומדת בו עוד.כל רצוני היה לשרת נאמנה את מדינתי אך לצערי הגעתי למצב מייאש זה עמו אין לי כל יכולת להתמודד או להישיר מבט למציאות.  אין באפשרותי לפרוע את החובות הללו אין לי נכסים ורכב כול מה שאני מבקשת לעזור לי להיפגש עם הילדים שלי שמתגוררים בחו"ל וגם הם סובלים בלי האימא שלהם. מכוון שאני בודדה בארץ אין לי ערבים על מנת לצאת מהארץ לבקר הילדים.אין באפשרותי לפרוע את החובות הללו אין לי נכסים ורכב כול מה שאני מבקשת לעזור לי להיפגש עם הילדים שלי שמתגוררים בחו"ל וגם הם סובלים בלי האימא שלהם. מכוון שאני בודדה בארץ אין לי ערבים על מנת לצאת מהארץ לבקר הילדים אינני בורחת או מתחמקת להפך אני לוקחת אחריות כאישה בוגרת. אבל יחד עם זאת התהליך של פש"ר לוקח לפחות 18 חודשים וגם אחרי זה לא ברור עוד כמה זמן אצטרך להתמודד עם החובות אני עלולה בזמן הזה לאבד את כל קשר שלי עם הילדים וגם לא יודעת עוד כמה זמן יוכל להישאר שפויה במצב הנוכחי אני יכולה לאבד את מקום העבודה שלי בגלל כי הראש שלי והמחושבות שלי נמצאים עם הילדים אני לא יכולה להתרכז בעבודה אני שוכחת דברים חשובים קשה מאוד לתפקד בגלל המצב שבו אני נמצאת מה אני יכולה לעשות אל מנת אולי ישירות לפנות לבית המשפט?

    • יציאה מהארץ
      עו"ד רותם זיגדון | 21/11/2016 17:45

      שלום,
      אני מבינה לליבך אך יחד עם זאת דרישות ההליך הן שני ערבים לצורך בקשה ליציאה מהארץ. אם יהיה לך לפחות ערב אחד שמשתכר טוב תוכלי לבקש מבית המשפט ואולי לפנים משורת הדין יאשרו לך.

      בברכה,

      רותם זיגדון, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל ופורום הוצאה לפועל

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל':03-5717000; מייל: zigdonrotem@gmail.com

      • דיון
        עו"ד רותם זיגדון | 21/11/2016 17:47

        שלום,
        באופן כללי, מועדי דיון נקבעים לפי הפקודה לאחר כ 18 חודשים מיום מתן צו הכינוס ולפי יומנו של בית המשפט. בשאלתך לא ניתן לדעת באיזה שלב ההליך אז קשה לענות.

        בברכה,

        רותם זיגדון, עו"ד
        מנהלת פורום פשיטת רגל ופורום הוצאה לפועל

        כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
        טל':03-5717000; מייל: zigdonrotem@gmail.com