תשקיע עוד שנה בפסיכומטרי

  • מתלבט קשות!
    משה | 10/10/2016 16:56

    שלום,
    עשיתי פסיכומטרי לאחרונה ולצערי חסרים לי מספר נקודות קטן כדי להתקבל ללימודי משפטים בבר אילן, ניסיתי למרות הציון לנסות להתקבל אך לצערי לא קיבלו את בקשתי. במקביל, נרשמתי ללימודי משפטים במכללת ספיר ששם התקבלתי. עם זאת, אני ממש לא מרוצה מעצמי מכך שיש מצב שאני אהיה בוגר של מכללת ספיר, ולא בר אילן. האם שווה לי להפסיד שנה ולעשות פסיכומטרי חדש על מנת לנסות להתקבל לבר אילן או להתחיל השנה רגיל בספיר. אני מאד חושש מכל הסטיגמות על בוגרי מכללות במיוחד במשפטים, ולכן חשוב לי אונברסיטה. אשמח לסיוע מבעלי ניסיון! תודה רבה

    • תשקיע עוד שנה בפסיכומטרי
      חן | 18/10/2016 07:42

      השוק מאוד מוצף. מקומות התמחות טובים יכולים להרשות לעצמם לקבל רק בוגרי אוניברסטאות, וכך הם עושים. הם מקבלים לעיתים בוגרי מכללות - אבל רק כאלה שסיימו בהצטיינות מהמכללה למנהל או הבינתחומי.
      אל תלך ללמוד בספיר. ואם החלטת בכל זאת ללכת ללמוד שם, תדע שיהיה לך קשה מאוד למצוא מקום התמחות טוב, ואז הייתי מציעה לעשות הכל כדי להיות מצטיין דיקן בשנה א' ולעבור לאונ' באפיק מעבר.

      • להפסיד שנה?!
        עו"ד זיו ביגלמן | 24/10/2016 14:02

        אני סבור שאם אתה מסוגל לשפר את הציון, אז אל תלך לספיר.
        מדובר במכללה חדשה לחלוטין, אני מניח שהם נותנים לך גם מלגה יפה בשביל למשוך אותך, אבל בפועל, אין מה לעשות ויש הבדל עצום ותהומי בין בוגר ספיר (שאין בכלל הרבה כאלה) לבין בוגר בר אילן.

    • סטודנטית ממכללה שעוד מעט מסיימת
      סטודנטית ממכללה | 20/01/2017 17:52

      הכל עניין של סדר עדיפויות. תראה, אם אתה בוגר אונ' מרבית המקומות היוקרתיים חוטפים אותך, במיוחד עם הממוצע שלך מעל 85.
      כנ"ל אם אתה בוגר בינתחומי והמכללה למנהל עם ממוצע שלפחות מתקרב ל90.
      לגבי מכללות אחרות (שאגב ספיר נחשבת למכללה טובה), הכל תלוי בך.
      אני אישית וויתרתי על הפסיכומטרי כי ראיתי שמתקרבת שנת הלימודים ואני לא אצליח להוציא ציון טוב, והיה חבל לי לבזבז זמן על פסיכומטרי חוזר. שמתי לעצמי למטרה להיות "ראש לשועלים" וללכת למכללה אך לנסות להוציא ציונים טובים.
      אנחנו כעת בשלב חיפוש התמחות, ואומנם אני לא מוצפת בהזמנות אבל כן קיבלתי מספר זימונים לראיונות, אומנם לא במרכז הארץ, אך במקומות מכובדים. מי שבעיקר נותן לנו צ'אנס זה גופים ציבוריים שפחות מפלים בין מוסדות הלימוד (מה שיוצר מצב עגום שפרקליטויות מסתכלות עליי אך משרדים גדולים לא- לי למשל הסידור הזה לא מפריע, תלוי מה השאיפה שלך).
      יש לי חברות עם ציונים יותר גבוהים משלי שעדיין בלי זימונים בכלל. לכן זה מאוד תלוי.
      אני בתור סטודנטית עם ציונים די גבוהים, ממכללה שנתפסת כבינונית יודעת שהתמחות אצליח למצוא אך האם כל הדלתות פתוחות בפניי כמו לסטודנט של אונ'? חד משמעית לא!
      אז שבוע תשים על המאזניים את הבזבוז זמן אל מול האפשרויות הרבות שיפתחו ותחשוב מה מהם אתה מוכן להקריב. אני אישית לא הייתה מוכנה להקריב את הזמן שלי.