תשובה

  • פגם בהלכה או בהתנהלות
    ריטה | 16/09/2016 01:01

    תביעת הגט הוגשה ע"י הבעל ואני ביקשתי שלו"ב.קיבלתי החלטה למדור והוצאות חלקיות אבל לא קיבלתי מזונות אישה וזאת ללא שום סיבה. המזונות שלי הותנו בתשובתי להמלצה להתגרש בהתייחס להתרשמותם בלבד.
    בסופו של יום לאחר לחץ מסיבי והבטחה לדון ברכוש במזונות רטרו ובכתובה, ועל מנת שלא לפגוע בסיכויי הגט, בוצע הגט. מאותו רגע כל ההבטחות לדון בזכותיי על פי ההלכה התאדו ולא קיבלתי דבר וכמובן גם נלקחו ממני הזכויות למדור והוצאות ונפסק שעלי לשלם לו דמי שימוש עוד בטרם הסתיים ההליך הרכושי והכל במכלול כשהוא מעכב את פירוק והם מודעים שחיי עם אישה זרה בטרם הגט.
    מעבר לפגיעה בכבודי ובמעמדי ותחושת ההונאה אני צריכה עכשיו להתמודד עם פרשנויות כאלה ואחרות על מנת לשלול ממני זכויות ויש לי מספר שאלות,
    השאלה היא האם נכון שאישה מאבדת את מזונותיה מן הדין רק כשהיא: חוייבה בגט,כשהיא עוזבת את הבעל, כשהיא מורדת ובמאיס עלי שזה בוודאי לא יכול להיות כאן כי קשר קשר עם אישה אחרת וזה לא הולך יחד?האם ניתן לחייב אשה לקבל גט כשאין סיכויי לשלום וגם לשלול את זכויותיה על פי ההלכה? האם הבעל פעל בניגוד לחיוביו על פי הכתובה? האם לא רצוי לסיים את ההתדיינות ברכוש לפני הגט ועל הבעל להיות מחוייב בדמי מדור לאישה עד לסיום הדיונים ברכוש ובפרט שהובאו הוכחות לבגידתו וברור שירצה בגט זריז ויפעיל לחץ? האם יש כאן טעות בהלכה או פגמים אחרים? מה הסיכוי בערעור?

    • תשובה
      טו"ר יצחק עמרני | 19/09/2016 13:11

      בעיקרון כל מה שאת כותבת, נכון. אבל במקרה שלך, את הסכמת לקבל גט וכאן בדיוק הבעיה.

      לאחר שסודר הגט אין לבעל את חיוב המזונות וכו'. ואפ' שלא היה ניתן לחייב אותה בקבלת הגט, במידה וביה"ד הצליח לשכנע אותך לקבל את הגט אז את קיבל אותו מרצון ולא בכפיה.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 052-7144569; מייל: izchke@gmail.com