למה דילגו על השאלה שלי?

  • סמכות שיפוט
    משה | 06/09/2016 16:45

    שלום. אין לי ביטוח מקיף ולרכבי נגרם נזק בתאונה ע"י הרכב הפוגע, כאשר נהג הרכב סירב למסור את פרטיו, ולכן אין באפשרותי לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע. המשטרה סיפקה לי את פרטי בעל הרכב. מי הסמכות השיפוטית אליה אוכל להגיש תביעה נגד הנהג הפוגע: האם בית משפט לתביעות קטנות או בית משפט לתעבורה? האם טרם הגשת התביעה עליי להמציא דוח של שמאי או שניתן להסתפק בהצעת מחיר לתיקון של מוסך מורשה? תודה מראש.

    • למה דילגו על השאלה שלי?
      משה | 08/09/2016 22:53

      אשמח אם תענו. תודה.

    • פגיעה בתאונה ללא חברת ביטוח
      עו"ד אילנה אליכיס | 08/09/2016 23:06

      משה שלום

      הסמכות היא לביהמ"ש לתביעות קטנות / שלום  לפי סכום הנזק שנגרם.

      חוות דעת שמאי הינה רלוונטית מאוד וזאת על מנת להוכיח את הנזקים שנגרמו לרכב כתוצאה מהתאונה ולצרפה לכתב התביעה.
      בהצלחה

      בברכה,

      אילנה אליכיס, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      נייד: 054-4796688; מייל: ilanalaw.adv@gmail.com

      • תודה רבה על תשובתך
        משה | 08/09/2016 23:13

        תודה רבה על תשובתך. במידה ומדובר בנזק עד 2000 ש"ח האם מוצדק לקחת שמאי ששכ"ט שלו הוא כחצי מסכום הנזק? או שבמקרה כזה בית משפט לא יפסוק על החזר שכ"ט שמאי? תודה שוב על עזרתכם.

        • אודה מאוד אם תוכלו לענות על השאלה
          משה | 11/09/2016 16:07

          תודה.