טרום התמחות

  • טרום התמחות
    סטודנטית שנה ב | 21/08/2016 16:02

    מה החשיבות המקצועית (אם בכלל) שיש לטרום התמחות במהלך התואר והאם כדאי להשקיע בדברים אחרים שיעשירו יותר את קורות החיים (התנדבות,כתב עת וכו׳)?
    תודה מראש על המענה.

    • טרום התמחות
      עו"ד אלי לוטן | 22/08/2016 14:54

      ההתמחות כיום היא קצרה. קשה ללמוד משהו במשך שנה.
      טרום התמחות היא, בפשטות, הארכת תקופת התמחות.
      מי שעובד בפרקטיקה (דהיינו - עורכי דין...) יודעים שמה שאתה לומד באוניברסיטה הוא בסיס אבל בסיס בלבד. את העבודה האמיתית אתה לומד בהתמחות, מלעשות דברים (חכם אחד אמר פעם שהדרך היחידה ללמוד לעשות משהו זה להתחיל לעשות אותו). אם תגיעי עם יותר התמחות אז את מגיעה עם יותר לימוד רלבנטי.
      כשאני מדבר על לימוד מהתמחות, איני מתכוון להתמחות או טרום התמחות אצל שופט (שם אתה לומד איך להיות שופט והרי את תחפשי עבודה בלהיות עורכת דין).
      לסיכום - אם את חברה בועדת קישוט (לקשט את קורות החיים) אז טוב לעשות דברים שונים.
      אם את רוצה להיות עורכת דין טובה, ללמוד את העבודה כמו שצריך, להיות אטרקטיבית להעסקה (בשוק קשה מאד) ובמקרה שלא תמצאי עבודה (כמו שקורה לרבים), להיות בעלת מספיק ניסיון כדי לטפל בתיקים בסיסיים לבד - הכי טוב טרום התמחות.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com