הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תשלום חובות של חבר קיבוץ לקיבוץ

  • אכיפת תשלומי חובות בקיבוץ
    אברהם אבי | 08/08/2016 10:48

    שלום, רציתי לברר מהי מערכת האכיפה של הקיבוץ כלפי חובות שחברי הקיבוץ חייבים להם. נניח חבר קיבוץ לא משלם מס או חוב שהוא חייב לקיבוץ – מה בדיוק ההנהלה יכולה לעשות לו?

    • תשלום חובות של חבר קיבוץ לקיבוץ
      עו"ד יעל פרי | 10/08/2016 16:11

      אברהם שלום
      במקרה שחבר אינו משלם את חובו לקיבוץ הרי שהקיבוץ יכול לפעול לגביית החוב.
      הסנקציות המופעלות על חבר שכזה תופענה בתקנון הקיבוץ המהווה את החוזה המחייב בין הקיבוץ לבין החבר.
      לשם הדוגמא ישנם תקנונים הקובעים כי ככל וחבר לא ישלם את המתחייב הוא לא יוכל ליהנות מהשירותים הניתנים בקיבוץ ו/או לא יוכל ליהנות מזכאויות שונות בקיבוץ.
      לפיכך הרי שיש לבחון את התקנון על מנת להשיב לפנייתך ולתת מענה ספציפי.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il