הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

זכויות החברים לבחור

  • בעלי זכות הצבעה
    דורון לוין | 29/07/2016 03:16

    שלום. אני חבר מושב. כמה בעלי זכות הצבעה יש לכל נחלה? במושבי רווחה התופעה שבה בנחלות רבות נרשמים 4 בעלי זכות הצבעה. (אבא+אמא + בן ואשתו, לדוגמא). האם זה תקין שלנחלה אחת יהיה קול אחד (אלמן, לדוגמא) ולשכנו 4 קולות? הדמוקרטיה מתעוותת כך בקלות.
    תודה רבה מראש על תשובתך!

    • זכויות החברים לבחור
      עו"ד יעל פרי | 01/08/2016 14:22

      דורון לוין שלום,
      זכות הצבעה לחבר ומיופה כוח קבועה בפקודת האגודות השיתופיות. סעיף 16 לפקודה קובע כך:
      .  16 (1)  לכל חבר של אגודה תהיה למצער דעה אחת בעסקיה, אך לשום חבר לא תהא יותר מדעה אחת:

                 בתנאי –

      (א)   שאם היו הדעות שקולות תהיה ליו"ר דעה מכרעת;

      (ב)   שאם זו צרכניה שיתופית או אגודה לקניה או למכירה או לשירות חקלאיים מותר להקציב בהן קולות נוספים, כפי שתקנות האגודה תקבענה, על יסוד מידת השתתפותו של כל חבר בקניה ובמכירה במשך שנת הכספים האחרונה, אך לשום חבר לא יהא יותר מחלק העשרים מן הס"ה של מספר הקולות;

      (ג)    שאגודה שהשקיעה חלק מכספיה במניותיה של אגודה אחרת או המסונפת לאגודה אחרת, רשאית למנות אחד מחבריה להשתתף בהצבעה בעסקיה של אותה האגודה הרשומה האחרת, והיא זכאית באותו מספר קולות אשר ייקבע בתקנותיה של האגודה האחרת, אך לשום חבר לא יהא יותר מחלק העשרים מן הס"ה של מספר הקולות[4].

      (ד)   שאגודה הפועלת בעיר או ביותר מכפר אחד רשאית לקבוע בתקנותיה הוראות בדבר אסיפות מקומיות או בדבר אסיפה של באי כוח שנבחרו בכל מקום ומקום, ולבאי כוח אלה יהא אותו מספר קולות אשר ייקבע בתקנות האגודה.

      (ה)   שחבר שאינו יושב בארץ רשאי למנות חבר אחר להיות מורשה, אך שום חבר לא ישמש מורשה ליותר משני חברים אחרים.

                 (2)  אסור למנות מורשים אלא במקרים המפורטים בפסקאות (ג), (ד) ו-(ה) של סעיף-קטן (1)[5].
      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • הבהרה
        דורון לוין | 16/08/2016 22:06

        תודה רבה! אולם... לא הבנתי את התשובה. האם לנחלה במושב יכולים להיות 4 קולות בהצבעה ולנחלה אחרת רק קול אחד?

        תודה!

        • זכות הצבעה הינה לחבר אגודה ולא לנחלה
          עו"ד יעל פרי | 17/08/2016 08:59

          דורון שלום,
          כפי שכתבתי בתשובה הקודמת
          זכות ההצעה היא לחבר האגודה ולא לנחלה.
          לכל חבר אגודה זכות הצבעה אחת.

          בברכה,

          יעל פרי, עו"ד
          מנהלת פורום אגודות שיתופיות

          מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
          טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il