הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

פיצול נחלת במושבים

  • פיצול נחלות במושבים
    א.ס. | 14/07/2016 18:26

    האם אפשר ומה הדרך הטובה ביותר לפצל נחלה?

    • פיצול נחלת במושבים
      עו"ד יעל פרי | 21/07/2016 12:34

      שלום רב,
      החלטה 1355 של רשות מקרקעי ישראל הינה ההחלטה העוסקת בפיצול נחלה.
      המשמעות של פיצול נחלה הינה הוצאת מגרש מנחלה
      מפצלים 500 מ"ר (במרכז הארץ 350 מ"ר ) אליו מצמידים 160 מ"ר זכויות בניה.
      משלמים סך השווה ל- 3.75% מערך חלקת המגורים של הנחלה  (בדרך כלל של 2.5 דונם)
      וכן סכום השווה ל- 29.25% מערך הקרקע המפוצלת.

      נכון להיום רשות מקרקעי ישראל טרם פרסמה את הכללים ליישום ההחלטה אך הרשות הודיעה כי בר רשות אשר יפעל פיצול מגרש מנחלה היום וישלם בגין הפיצול סך השווה ל91% על פי הוראות האגף בעת פרסום הכללים ליישום ההחלטה הרשות תשיב לבר הרשות את ההפרש (ההפרש בין 91% ל- 33%)
      ניתן כיום להערך לקראת יישום ההחלטה כדלקמן: הסדרת השימושים החורגים בנחלה, רישום חלקה א בטאבו, בדיקת התאמה לתמ"א 35
      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il

      • פיצול נחלה העברה ללא תמורה.
        עדיאל | 21/07/2016 16:57

        שלום יעל ,
        נפרין עדי .
        אנו שני אחים ,אבא נפטר ז"ל ואמא תבדל לחיים בריאים וטובים,
        אחי בן-ממשיך ואני אמור לקבל את המגרש המפוצל שאותו אנו בתהליך יישום,
        ידוע לי שיש אפשרות לבצע העברה ללא תמורה מ:אמא אליי
        שאלתי היא איך אפשר לבצע זאת ובמה זה כרוך.
        ברצוני לציין שיש הסכמה מלאה בין האחים.
        תודה
         עדיאל

        • העברה ללא תמורה של מגרש מפוצל
          עו"ד יעל פרי | 24/07/2016 08:59

          עידאל שלום
          על מנת להעביר ללא תמורה את המגרש המפוצל מאמא אליך יש לערוך הסכם בינך לבין אמך כאשר אחיך אשר מונה כבן ממשיך חותם גם הוא על הסכמה להעברה (שכן אמא לא יכולה להעביר את המגרש המפוצל ללא הסכמתו של הבן הממשיך) מומלץ כי גם שאר האחים יחתמו על ההסכם ככאלה שמכירים בהסכם ומסכימים לו וזאת על מנת למנוע מחלוקות בעתיד.
          על ההסכם להיות מדווח לרשויות המס ככל עסקה במקרקעין.
          בברכה,

          יעל פרי, עו"ד
          מנהלת פורום אגודות שיתופיות

          מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
          טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il