הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

הקיבוץ המתחדש מול הקיבוץ השיתופי

  • קיבוץ המתחדש
    לימור | 13/07/2016 16:12

    היי, לפי מה שהבנתי, קיבוץ מתחדש אינו קיבוץ שיתופי ולכל חבר בו יש עצמאות כלכלית. אם כך במה מתבטא הרעיון הקיבוצי בקיבוץ שכזה? ולמה זה בכלל נחשב 'קיבוץ'? תודה מראש על תגובתכם. לימור

    • הקיבוץ המתחדש מול הקיבוץ השיתופי
      עו"ד יעל פרי | 13/07/2016 16:16

      לימור שלום,

      ישנם הבדלים רבים בין הקיבוץ השיתופי למתחדש להלן דוגמא למספר הבדלים:

      הקיבוץ השיתופי הקלאסי הינו מוסד הולך ונעלם שכן  הקיבוצים הופכים לקיבוצים מתחדשים.מה שהופך קיבוץ שיתופי למתחדש הינו אימוץ של הליכי הפרטה בסיומם משייכים את נכסי הקיבוץ לרבות הדירות לידיים הפרטיות של החברים.

      בהתאם יש סוגים שונים של נקלטים לקיבוץ: ישנם נקלטים במתכונת של חברות מלאה כלומר זכויותיו שוות לזכויות כלל החברים (הזכויות ניתנות בהתאם לוותק של החבר קרי חבר בעל ותק רב יותר יקבל זכויות עודפות על חבר בעל ותק נמוך יותר) חבר מלא הוא שותף מלא בנכסי הקיבוץ יכול לבחור ולהבחר למוסדות הקיבוץ.

      בקיבוץ המתחדש ניתן להיקלט כחבר קיבוץ המוגדר כחבר בעצמאות כלכלית חבר כזה אינו שותף בנכסי הקיבוץ הוא מתנהל בעצמות כלכלית מול הרשויות ובאופן עקרוני הוא אינו חלק מהערבות ההדדית בקיבוץ אך הוא יכול להיבחר למוסדות הקיבוץ.להבדיל מחבר בקיבוץ שיתופי שהערבות ההדדית הינה מלאה

      יש לדעת כי הקיבוצים גובים דמי קליטה (קיבוצים שונים נותנים לרכיב זה הגדרות שונות כגון דמי רצינות או השתתפות במימון התשתיות או רכישת זכויות בנכסי האגודה )

      בקיבוץ המתחדש ישלם החבר מס קהילה (מיסוי מוניציפאלי) להבדיל מחבר בקיבוץ שיתופי שאינו משלם מס.

      כך גם לגבי מס קהילתי והמס הפרוגרסיבי

      חבר בקיבוץ שיתופי יקבל מהקיבוץ דירה להתגורר בה אך הזכויות בה שייכות לקיבוץ. חבר מלא בקיבוץ מתחדש יהא זכאי לשיוך דירה ובלבד שהיה חבר לפני היום הקובע (היום בו מי שהיה חבר נקבע ככזה הזכאי לשיוך דירות) נקלט בקיבוץ מתחדש רוכש את הדירה על אדמת הקיבוץ והוא יהיה בעל הזכויות בה לכל עניין.

      בברכה,
      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il