הבנק דורש תשלום חוב לאחר הפטר

  • גביית כסף לאחר הפטר מהבנק על חוב שהיה בהסדר פש"ר
    אליהו | 08/07/2016 10:36

    אני נשוי בשנית ולאישתי  השניה היה תהליך של פשיטת רגל נציין היתה אם חד הורית ל5 ילדים והתקשתה בחיי היום יום בגלל שלא קבלה מזונות והשתכרה למחייתה בסך 3000 ש"ח משכורת
    לאחר 3 שנים היא קבלה הפטר מלא ,עכשיו שרציתי לקחת משכנתא יחד איתה בגלל שיש לה הפטר מלא הבנק הוציא את החוב הזה לאחר שהוא הסכים להסדר פשיטת הרגל(עו"ד מטעמו) נאלצתי ללכת לאיש חיצוני שגבה ממני 26000 אלף שח ואז קבלתי אישור עקרוני ואז הבנק אמר לי תנאי לקבלת הכספים אם תשלם את מלא החוב של אישתך לבנק מלפני 14 שנים שנכלל בהפטר(הייתי עם סכין על הצוואר כי חתמתי על הבית ואם הייתי מפר הייתי מפסיד הון עצמי שלי על סך 410000 שח) נאלצתי לשלם באונס יש הקלטות שלי מול הפקידה והתעקשתי לקחת הלוואה לצורך כך"שנרשם שם עבור חוב של אישתי "הסכום עם ריבית והצמדה צמח מ4000 ש"ח ל32000 אלף שח ושלמתי הכל
    נגרמו לי בעיות תזרמיות בחשבון נגרם לי עוול של לפחות 60000 ש"ח עוגמת נפש אי שינה בלילות ועוד ועוד מריבות עם האישה ולא אספר יותר גם הלוואות מאימי שהיא אלמנה ומוגבלת האם אני יכול לתבוע את הבנק על זה לאור זה שהבנק גם חילט במס הכנסה לדעתי את החוב

    • הבנק דורש תשלום חוב לאחר הפטר
      עו"ד טל פינק שליש | 11/07/2016 10:29

      בוקר טוב אליהו

      הנתונים אשר נמסרו בשאלתך מעלים תהיות רבות, מאחר ולאחר קבלת צו ההפטר נמחק החוב של אישתך ברישומי ההוצאה לפועל, כמו גם הבנקים, ולא ניתן לדרוש את תשלומו.

      הייתי ממליצה לך בחום להתייעץ עם עורך דין אשר יבדוק את מכלול הנתונים והתנהלות הבנק, מאחר ואם הדבר נכון, זו התנהלות בלתי תקינה, בלשון המעטה, הן חוקית והן מבחינת נהלי המפקח על הבנקים.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com