מועדים בסדר דין אזרחי

  • שאלה חשובה בנוגע למועד הגשת תצהירי עדות ראשית בסד"
    אלירן | 15/06/2016 19:55

    אני לא ממש מצליח להבין מה תקנה 214ט. אומרת ומה נהוג בפרקטיקה היות וכל אחד אומר לי משהו אחר ואני לא רואה שבימ"ש פוסק כנגד אלה שלא מגישים תצהירים בזמן

    בסדר דין מהיר -תקנה 214ט. (א) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד 1984 קובעת כי: (א)    בתובענה בסדר דין מהיר יגישו בעלי הדין תצהירי עדות ראשית של העדים ארבעים וחמישה ימים לאחר שהוגש כתב ההגנה האחרון, אלא אם כן קבע בית המשפט מועד אחר להגשת התצהירים; הוגשה תביעה שכנגד, רשאי בית המשפט להורות כי תצהירי העדות הראשית בתובענה ובתביעה שכנגד יוגשו באותו מועד. (ב)     לתצהירי העדות יצורפו המסמכים שעליהם מסתמך העד בתצהירו; לא היה המסמך מצוי ברשות המצהיר, יציין בתצהיר בידי מי, למיטב ידיעתו, הוא מצוי. (ג)      תצהיר עדות שלא הוגש במועד, לא יוגש אלא ברשות בית המשפט; עד, אשר לא הוגש תצהיר עדות ראשית שלו, לא יוכל להעיד, אלא ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו.       ---- בתיק שלא נקבע מועד אחר ולא נקבע מועד דיון צד שלא מגיש תצהירים בתוך 45 יום מיום הגשת כתב ההגנה למעשה עובר על התקנה ??? האם אני יכול להגיש בקשה למתן החלטה ו\אטו לפסוק הוצאות היות וזה יוצר יתרון לצד השני שרואה מי המצהירים שלי

    תודה

    • מועדים בסדר דין אזרחי
      עו"ד אלי לוטן | 23/06/2016 14:21

      שלום אלירן,
      אתה צודק לגמרי.
      אילו היה סדר דין אזרחי ולא אי-סדר דין אזרחי, היה בית המשפט פוסק כפי שהצעת.
      לצערי, המצב הוא כזה שבתי המשפט סלחניים כל כך שתקנות סדר הדין האזרחי הפכו להמלצה, וגם זה במקרה הטוב...

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום עורכי דין

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com

      • בקשה להוצאות
        אלירן | 23/06/2016 14:52

        אם אגיש בקשה לאסור על הנתבעת להגיש תצהירים ולחילופין לפסוק הוצאות יש משום כך חוצפה ? או ייפסקו נגדי להוצאות ?  לעניות דעתך ? ?

        • עמידה על מועדים
          עו"ד אלי לוטן | 26/06/2016 20:37

          אם הבקשה תנוסח ותנומק היטב, זאת לא תהיה חוצפה. למה שתהיה? לכל היותר תואשם, אולי, בנאיביות ...

          בברכה,

          אלי לוטן, עו"ד
          מנהל פורום עורכי דין

          ז'בוטינסקי 33, רמת גן
          טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com