התנאים להפטר בהוצאה לפועל

  • מסלול הפטר
    עוז | 12/06/2016 23:21

    סעיף 69י 4 לחוק הוצל"פ קובע כי לא יינתן הפטר אשר יגרום לפגיעה כלכלית משמעותית  בנושה בחוב מעל 400 אלף .

    שאלתי היא : מה קורה אם בעת פתיחת התיק עמד הסכום על 90 אלף ש"ח , עברו 6 שנים התיק נכנס לאיחוד תיקים, לפני כ10 חודשים נכנס למסלול הפטר , בהתנגדות טען ב"כ הזוכה כי החוב כיום עומד על 440 אלף ש"ח ומטעם זה בלבד יש לדחות את ההפטר לפי סעיף שציינתי 69י4 לחוק הוצל"פ .

    כיצד ביהמ"ש מתייחס לטענה זו בהתנגדות הזוכה, שהיא מפלה את החייב ויכולה למנוע ממנו קבלת הפטר בגלל חישוב ריביות מוגזמות של הוצל"פ והצגת חוב שאינו ריאלי.

    כיצד בהליך פש"ר רגיל במחוזי ביהמ"ש מתייחס לטענה זו ?

    וכיצד ניתן לתקוף טענה זו

    • התנאים להפטר בהוצאה לפועל
      עו"ד טל פינק שליש | 15/06/2016 12:56

      למיטב הבנתי, עצם העובדה שהחוב גבוה מ 400,000 ש"ח אכן מונע את מתן ההפטר בהוצאה לפועל.
      החוק לא מפלה מאחר והוא חל באופן גורף על כל החייבים וכל הנושים בצורה שווה וקשיחה.

      גם הריביות בהוצאה לפועל, שאני מסכימה איתך שהן מוגזמות ובלתי ריאליות - נקבעות על פי חוק, ולפיכך, הינן לגיטימיות.

      בבית המשפט המחוזי מורידים את הריביות בעת אישור תביעת החוב ולפיכך, ייתכן וזו דרך המלך.

      בברכה,

      טל פינק שליש, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט ופשיטות רגל

      מונטיפיורי 4, פתח תקווה
      טל': 03-9312347; מייל: talfs.law@gmail.com