סך המניות היווה 1.2% מסך המניות

  • הלוואת בעלים ללא ריבית וללא הצמדה - פורקה החברה
    מסייע לנכה חמור | 13/06/2016 09:46

    חברה פרטית
    127500 שח שולמו לרכישת 300 מניות ב- 2.10.2007
    ערך המניה משום מה נרשם כ- 0.01 שח.
    הלוואת בעלים ללא ריבית וללא הצמדה וללא מועד ידוע לפירעון
    מטרת החברה: הרחבת סניפים להשכלה פיננסית. בצורת זיכיון שקיבלה החברה מחברה אחרת.
    בדיעבד מתברר שהחברות נוהלו על ידי אדם אחד (מתכחש לכך) שהינו רואה חשבון. ומסביבו בני משפחתו עורכי דין שהקימו אתה (בעל האחות - חתם כעו"ד על ההקמה בו המקים הוא אביו של הרו"ח, אחות שהיא עו"ד חתמה על המניות שנתן ה"אב" לכאורה לנכה (וגם משקיעים אחרים שכולם איבדו את כספם לבסוף), בנוסף אישתו גם עו"ד). בנוסף כמה "קופים" שתיצר מראית עין שלא מדובר בחברה משפחתית.
     ב-31.12.2008 התגלתה על ידי הנכה שהתקנון שהוצג לו לפני הסכמתו לתקנון שהיה בפועל שונים. עקרונית ראה בכך פגיעה באמון (הוא היה בזמן החתימה עם פוסט טראומה חמורה ושיפוט לקוי).  מאז ביקש את כספו חזרה בתוספת צנועה של 4%+מדד שסוכם כ-10% שנתי מרגע ההלוואה. וקיבל על כך הסכמה. ב- 6.1.2009 ובאותו חודש בהמשך תוך שמוסרים שהדבר ייעשה ב-12 המחאות.
    הסכום שיצא בזמנו יצא 156096 שח.
    לא ראה מאומה מכספו.
    יש לציין שהלוואת הבעלים העניקה רק מניות רגילות. ועל פי התקנון היו רק מניות רגילות ומניות דיבידנד.
    אך מי שהעביר הלוואת בעלים אמור לקבל החזר הלוואת הבעלים לפי טבלת התוכנית העסקית סביב מחצית 2010 ובנוסף גם דיבדנדים.
    לא ראה לא את זה ולא את זה. וכידוע לו גם אחרים לא ראו.
    בינתיים תבעו כ-10 משקיעים את החברה בבית המשפט המחוזי. אך משום מה לא ראו את כספם בסופו תוך שהצליח הרו"ח וחבריו להימלט מאחריות בנושא.
    הוא הגיש תביעה לאחר מכן וב-19.11.2015 נדחתה בהסכמת הצדדים (הוטעה על ידי עורך דינו).
    כן התברר לעורך דין שהחברה שלה הלוואה הלוואת בעלים פורקה באישור בית המשפט ב-2014 לערך. כך גם על פי רשם החברות.
    נפתח תיק ערר למחוזי ב- 12/2015 אך נסגר ב- 5.5.2016 מסיבה לא ידועה כאשר הנכה ממתין מעל חצי שנה לסיוע המשפטי שיעניק עורך דין לצורך הערעור.
    האם ניתן לראות בפירוק חברה שכלל לא פנו לנכה כמי שמכרו את מניותיו ב- 0 ש"ח. ולראות בכך הפסד הון על פי סעיף 94א לפקודה ומה הסכום?
    מה ניתן לעשות במקרה זה?
    אין לו כסף לממן עורכי דין.

    הופנתי על ידי פורום המיסים לכאן.

    יש לציין שמגיעים אליו דרישות מאחד מהעיריות בהן שכן סניף המכללה לגבי חובות של קרוב ל-100000 שח (מאה אלף שח) כל שנה ומכתב של העו"ד בעבר לא הפסיקם. התראות על הוצאה לפועל וכיוצב כאשר הן על שם החברה אך המכתבים מגיעים עם שמו בכותרתם.

    • סך המניות היווה 1.2% מסך המניות  לת
      מסייע לנכה חמור | 14/06/2016 14:30

    • מדובר במקרה פרטי וייחודי
      ofer309 | 16/06/2016 06:22

      שמחייב בחינה עניינית של הטענות המועלות על ידך. במיוחד לאור הטענה שלך שהיו מעורבים במקרה עורכי דין וערכאות משפטיות. על כן אין מנוס מהתייעצות עם עו"ד רצוי אפילו עם כמה על מנת שתקבל תמונה ברורה מה ניתן לעשות.

    • שאלה פרטנית
      עו"ד משה כאהן | 18/06/2016 21:44

      זו אינה שאלה שמתאימה לפורום אלא שאלה מאד ספציפית שצריכה להתברר מול עו"ד.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il