הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

רכישת משק על ידי עמותה- האם אפשרי?

  • רכישת משק חקלאי על ידי עמותה לקיום סדנאות וקורסים
    גיל | 09/06/2016 15:38

    שלום. אני מייצג עמותה בישראל שמעוניינת לרכוש שטח גדול כ 10 דונם ברצף. האם ישנה דרך שנוכל לקנות משק חקלאי? האם נכון שבמידה ואין כוונות חקלאיות הפעולה הזאת בלתי אפשרית בישראל או שיש דרך לבצע רכישה כזו.
    תודה. נשמח לסיוע של עו"ד במידה ויש עו"ד מתמחה בנושא.

    • רכישת משק על ידי עמותה- האם אפשרי?
      עו"ד יעל פרי | 13/06/2016 10:02

      גיל שלום,
      ניתן לרכוש כיום נחלה גם אם אין כוונה לבצע פעילות חקלאית טהורה.

      אמנם לקח כמה וכמה שנים אך לבסוף המדינה הבינה את משבר החקלאות בארץ ולבסוף שורת החלטות של רשות מקרקעי ישראל הסדירו את השימוש הלא חקלאי בנחלות ראה לדוגמא את החלטה 1101 המסדירה את יכולותיו של בעל הנחלה לקיים תעסוקה חלופית בנחלה.

      יחד עם זאת ועל פי כללי המנהל, עמותה אינה יכולה לרכוש נחלה . אלא רק אדם ובן זוגו.

      כך בהתאם בעת רכישת נחלה יש לקבל את הקונה בתור מועמד לחברות באגודה השיתופית .
      על מנת להתקבל כחבר במושב יש לעבור תהליך קליטה , וועדת קבלה ומבדקים אשר בסופם יתקבל (או לא ) הקונה כמועמד לחברות באגודה.
      זאת ועוד, על פי כללי המנהל על בעל הנחלה להתגורר באגודה ויש להקים בית לבעל הנחלה בחלקת המגורים (160מ"ר לפחות)
      וכן קיימת חובה של רצף בן דורי על מנת לממש את זכויות הבניה בנחלה.

      עמותה מטבע הדברים לא תוכל לעמוד בכללים אלו.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il